Grillowane rybne szaszłyki

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla

Grillowane rybne szaszłyki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

300 g płaskonia albo karmazyna

2 łyżki czerwonej pasty curry

1 filiżanka natki kolendry

2 posiekane dymki

sok i skórka z 1 limetki

1 posiekany liść limetki kaffir

pół łyżeczki oleju sezamowego

1 łyżeczka sosu rybnego

olej z otrębów ryżowych

kolendra i limetka do dekoracji



Przygotowanie:

Wszystkie składniki (poza olejem i dekoracją) rozdrobnić na gładką masę. W razie potrzeby doprawić do smaku. Tak przygotowaną masą okleić metalowe albo drewniane, namoczone szpadki do szaszłyków.

Średnio rozgrzany grill natłuścić olejem. Grillować szaszłyki na złocisty kolor z obu stron.

Podawać z kolendrą i cząstkami limetki.

powrót

Podobne przepisy

Malajskie rybne curry
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia malajska
Dorsz zapiekany pod bekonowo - musztardowym chrustem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

wodorko

postów: 4

29.03.2016 11:56

CYTUJ

mniam

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.