Anne Burrell

Faszerowane jajka z truflami


Przepis z programu Sekrety szefowej kuchni (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Faszerowane jajka z truflami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 jaj

1 1 filiżanki majonezu

1 łyżka oleju truflowego

szczypta pieprzu cayenne

2 łyżki posiekanych trufli ze słoika

posiekany szczypiorek do dekoracji

jednorazowy rękaw cukierniczy

 

 

Przygotowanie:


Umieść jaja w rondlu z zimną wodą. Woda powinna je dobrze zakrywać. Zagotuj wodę i nakryj rondel. Wyłącz gaz i odstaw rondel na 13 minut – użyj czasomierza. Zdejmij pokrywkę i zalej jajka zimną wodą, jeśli chcesz je wykorzystać od razu. Jeśli zamierzasz przygotować je później, włóż je do lodówki. Usuń skorupki i przekrój jajka na pół wzdłuż. Wyjmij żółtka. Zmiażdż je widelcem, dodaj majonez, olej truflowy, pieprz cayenne, trufle. Ucieraj, aż masa stanie się lekka i puszysta. W razie potrzeby dodaj odrobinę więcej oleju truflowego. Wypełnij białka masą truflową za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem. (Jednorazowy rękaw cukierniczy należy wypełnić masą, a następnie odciąć róg, by powstał półcentymetrowy otwór.)

powrót

Podobne przepisy

Obsmażane ogórki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Opiekana dynia
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
(odc.01)mieszanka serów na słodko
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.