Bagietka z boczkiem

Bagietka z boczkiem
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Wietnam (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska

Składniki:

  • olej do smażenia
  • 5 łyżek cukru, najlepiej palmowego lub trzcinowego
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 3 ząbki czosnku, rozgniecione
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 krótka bagietka
Sałatka:
  • 1 starta za pomocą obieraczki marchewka
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 4 łyżki soku z limonki
  • porwana kolendra
  • sól
Majonez:
  • pół szklanki majonezu
  • 2 łyżki sosu sriracha
  • 2 łyżki soku z limonki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Boczek pokrój na cienkie plastry i przesmaż, aż wytopi się tłuszcz i powstaną skwarki. Tłuszcz wylej z patelni i dodaj pozostałe składniki. Duś, aż sos zgęstnieje i boczek będzie miękki.

Wszystkie składniki wymieszaj ręką, aby marchewka zmiękła

Połącz majonez z dodatkami.

Bagietkę rozetnij wzdłuż i podpiecz lub podsmaż. Środek wysmaruj majonezem, a następnie włóż boczek oraz sałatkę

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA