Jola Słoma

Bulion z wodorostami


Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

odsłon: 3326

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

zielona część liścia kapusty pekińskiej

1 marchewka

1 cienki plaster selera

4 małe pieczarki

garść wodorostów Arame

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżka octu ryżowego

1 łyżeczka oliwy truflowej

1 łyżeczka oleju sezamowego

1 łyżeczka soli

1 litr wody

 

Przygotowanie:

Do gotującej się wody wrzucamy marchewkę i seler pokrojone w cienkie paseczki, pieczarkę pokrojoną w ćwiartki i pokrojoną zieloną część liścia kapusty pekińskiej. Po 10 minutach dosypujemy soli i gotujemy jeszcze 10 minut, dorzucamy wodorosty, chwilę mieszamy, zdejmujemy z palnika. Dolewamy sos sojowy, ocet ryżowy, olej sezamowy i oliwę truflową. Jeżeli ktoś lubi bardziej pikantne potrawy może dodać chili i soli w ilości według uznania.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z dyni z mlekiem kokosowym
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
Zupa fińska z łososiem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Krem z pasternaku
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Chłodnik z winogron
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Wojskowa grochówka
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Wiosenna zupa z makaronem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.