Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

Wiosna w River Cottage

Wiosna w River Cottage

(River Cottage Spring), seria dokumentalna, Wlk. Brytania, 2008, 4 x 50

W roku 1998 Hugh Fearnley-Whittingstall przeniósł się do River Cottage w hrabstwie Dorset, aby zacząć nowe życie. Cel był jasno określony: uprawa własnych owoców i warzyw. Chciał w ten sposób osiągnąć samowystarczalność, mieć pewność co do jakości pożywienia oraz być tak blisko natury, by móc korzystać z jej dobrodziejstw. Tym razem wraz z Hugh widzowie przeżyją wspólnie wiosnę.

Hugh, trzymający się cały czas swojej idei dotyczącej uprawy i hodowli własnego jedzenia, tym razem wyrusza do Bristolu, gdzie stara się przekonać 5 rodzin, by te w środku miejskiej dżungli przekształciły jeden akr swojej ziemi w ogródek, gdzie oprócz uprawy roślin można by hodować np. świnie.

Hugh Fearnley-Whittingstall może być postrzegany jako postać nieco ekscentryczna, zwłaszcza po zetknięciu się z jego książkami, w których opisuje np. jak najłatwiej upolować i najlepiej przyrządzić ogrodowego gołębia lub wiewiórkę... Jednak poza kontrowersyjnymi poradami można w jego publikacjach znaleźć wiele informacji o życiu na wsi i zmianie swojego życia na lepsze. Hugh Fearnley-Whittingstall zaczynał karierę kucharza w River Cafe, jest pisarzem i prezenterem telewizyjnym, znanym ze swojej kampanii na rzecz "prawdziwego jedzenia". Książki jego autorstwa i serie telewizyjne przyniosły mu niezwykłą popularność. Jest patronem National Farmers' Retail and Markets Association (FARMA), prowadzi też swoja autorska rubrykę poświęconą kulinariom w magazynie Guardian's Weekend. Jest założycielem organizacji River Cottage, promującej życie blisko natury i zdrową żywność.

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA