Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

prod. Polska, Polska, 2012, 5 x 5


W czwartej serii "Tytułu na widelcu" Ola Lazar zaprezentuje widzom kuchni+ nowe książki, na które warto zwrócić uwagę, opowie o podróżniczych powieściach kulinarnych oraz pozycjach związanych ze zdrowiem i jedzeniem. Program z pewnością pomoże widzom odnaleźć się wśród półek w księgarni i podpowie, skąd czerpać inspiracje oraz na kim się wzorować.

W pierwszym odcinku prowadząca pokaże najciekawsze książki o daniach wegetariańskich m.in. "Poniedziałki bez mięs". Paul, Stella i Mary McCartney przyłączyli się do kampanii Meat Free Monday (Poniedziałki bez mięs) w czerwcu 2009 roku. Zainspirował ich raport, w którym wykazano, że zmiany klimatyczne spowodowane przemysłową produkcją mięsa są jednym z najpoważniejszych problemów ekologicznych świata.

Ponadto Ola Lazar przyjrzy się zjawisku wydawania książek kulinarnych przez blogerki i zaprezentuje najnowsze wydawnictwa: "White Plate" czy "Kwiatowa uczta". Nie zabraknie też pozycji gwiazd i przyjaciół kuchni+. Jamie Oliver wydał ostatnio "Kulinarne wyprawy Jamiego", Annabel Langbein "Kuchnię w stylu wolnym", a Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo "Dwóch łakomych Włochów". Ola Lazar pokaże zarówno polskie nowości wydawnicze np. pięknie wydaną "Wykwintną kuchnię polską" opatrzoną wstępem pierwszej damy Anny Komorowskiej i profesora Jerzego Bralczyka, jak i zagraniczne pozycje, które są bestsellerami, m.in. "Off the menu" czy "The family meal".

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA