Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej


Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30163
najnowszy wpis: 15.12.2017 00:32

Mamy 27399 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ zupa czosnkowa - na szybko

sylwuszka

postów: 5

10.11.2006 23:05

wydaje się smaczne po przeczytaniu samego przepisu, ale jak zaserwuj go mojemu narzeczonemu to napiszę coś więcej

baca

postów: 2

08.11.2006 14:19

Do miseczki lub talerza wkładamy jedno żółtko i jeden posiekany ząbek czosnku. Czosnku może by mniej lub więcej w zależności jak lubicie, jeśli dacie więcej czosnku zupa będzie ostrzejsza. Żółtko ucieramy z czosnkiem przez chwilę a następnie zalewamy gorącym bulionem ( wołowym lub z kury ) z kostki energicznie mieszając tak aby żółtko nie ścieło się. Na koniec dekorujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki. Ja podaję taką zupę z grzankami z chleba razowego ale doskonale pasuje też pieczwo innego rodzaju.