Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Witam >

Czesc!

kamilawroc, 21.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

To bedzie zdecydowanie dobry wybor.

kamilawroc, 21.10.2017 | czytaj dalej


Grill elektryczny >

Grill elektryczny to świetny pomysł ja taki kupiłam sobie w tym roku...

kuchareczka2, 21.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1975, wpisów: 29958
najnowszy wpis: 21.10.2017 23:10

Mamy 27179 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ zupa czosnkowa - na szybko

sylwuszka

postów: 5

10.11.2006 23:05

wydaje się smaczne po przeczytaniu samego przepisu, ale jak zaserwuj go mojemu narzeczonemu to napiszę coś więcej

baca

postów: 2

08.11.2006 14:19

Do miseczki lub talerza wkładamy jedno żółtko i jeden posiekany ząbek czosnku. Czosnku może by mniej lub więcej w zależności jak lubicie, jeśli dacie więcej czosnku zupa będzie ostrzejsza. Żółtko ucieramy z czosnkiem przez chwilę a następnie zalewamy gorącym bulionem ( wołowym lub z kury ) z kostki energicznie mieszając tak aby żółtko nie ścieło się. Na koniec dekorujemy posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki. Ja podaję taką zupę z grzankami z chleba razowego ale doskonale pasuje też pieczwo innego rodzaju.