Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej


Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30163
najnowszy wpis: 15.12.2017 00:32

Mamy 27399 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Zawijańce (mój pomysł)

Almshe

postów: 15

07.01.2007 19:36

A ja coś takiego robię (1 sztuka):
żółty ser typu salami 2 plasterki. Między nie wkładam kiełbasę szynkową lub inną wędlinę (aby pasowała wielkością do średnicy sera). Panieruję całość w jajku i bułce. Smażę na złoto - pycha z ogóreczkiem konserwowym, goście szaleją z zachwytu

Filip F xxx

postów: 61

19.12.2006 19:54

Robiłem coś takiego wiele razy w różnych wariacjach. Najlepsze było z szynki parmeńskiej i sera pleśniowego.

renata001

postów: 1

04.12.2006 14:49

może być nawet smaczne...:)

Młody kucharz

postów: 18

02.12.2006 15:27

Danie dla 4 osób

Składniki:
ok. 10 dag szynki
2 plasterki sera topionego ( np Hochland )
roztrzepane jajko
talerzyk bułki tartej
wykałaczki (ostatecznie zapałki bez główek)
olej

Sposób przyżądzenia:
W jeden plaster szynki włożyć 1/7 plasterka sera i żeby się nie rozwinęło wbić wykałaczkę. Optoczyć w jajku i w bułce tartej. Kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem. Na talerzyk nakładać po 4. Udekorować pietruszką. Można jeść z ketchupem. Danie także można dawać z ziemniakami i surówką ale ja podałem tylko przepis na "Zawijańce".

Życzę smacznego