Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej


Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30163
najnowszy wpis: 15.12.2017 00:32

Mamy 27400 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Wulkany bananowe- pyszny deser:)

ilona1985

postów: 2

09.10.2009 14:14

Potrzebne będą:
4 banany
150 ml śmietany kremówki
1 biała czekolada
2 łyżeczki żelatyny
2 czekolady mlecznej
skórka starta z jednej limonki

1,5 tabliczki czekolady mlecznej roztopić nad parą. Małe filiżaneczki lub pucharki wyłożyć folią spożywczą po czym wysmarować je roztopioną mleczną czekoladą(1,5 tabliczki). Włożyć do lodówki żeby czekolada zastygła i żeby utworzyły się miseczki czekoladowe.
Banany zmiksować na mus. Dodać ubitą kremówkę i roztopioną białą czekoladę. Następnie rozpuścić żelatynę w małej ilości gorącej wody i po lekkim przestudzeniu dodać ją do musu bananowego. Mus wymieszany z żelatyną porozlewać do czekoladowych koszyczków. Włożyć do lodówki żeby mus stężał. Pozostałe pół tabliczki mlecznej czekolady roztopić i wymieszać ze startą skórką z limonki. Lekko przestudzić a następnie posmarować tą czekoladą wierzch miseczek. Wstawić do lodówki żeby zastygło. Kiedy czekolada zastygnie wyłożyć na talerzyki i zdjąć folię.
Smacznego!