Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27178 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Posiej i zbierz

FORUM kuchnia+ Warzywo - SVARTROT

Szymek

postów: 1

17.06.2015 14:43

widziałem je kiedyś w hurtowni przy obornickiej kiszonki z wrocławia skusiłem się i były pyszne, nieco jak bataty

post edytowany 1 raz, ostatnio 17.06.2015 14:44

Hestia Q-34

postów: 419

12.11.2010 15:51

Tak,to wlasnie to.
Dziekuje i pozdrawiam

papier

postów: 9

12.11.2010 07:34

Wg wikipedii: Jordärtskocka ==
Słonecznik_bulwiasty

Slonecznik bulwiasty, czyli topinambur. Polska strona nawet wiecej info zawiera - do sprawdzenia, czy rzeczywiscie o to chodzi.

Hestia Q-34

postów: 419

11.11.2010 23:30

Jordärtskocka - to nie duza bulwa o zabarwieniu czerwonawym,moze miec
jasne lub ciemne pierscienie.Rosnie tak,jak ziemniaki,zazwyczaj wykopuje sie
je po przymrozkach.Maja slodkawy smak.Pyszne jako pure',w zapiekankach,
do zup,same lub w polaczeniu z ziemniakami.
Prosze o pomoc,bo tez nie znam polskiej nazwy.

Hestia Q-34

postów: 419

11.11.2010 22:50

Lubie je podac jak szparagi. Dodam,ze nie nalezy jesc go na surowo.

jacek1f

postów: 2296

11.11.2010 20:39

jeszcze inaczej skorzonera - siwetne do zapiekania i z pary...

Hestia Q-34

postów: 419

11.11.2010 20:27

Wielkie dzieki.
Pozdrawiam

k.tyczynski

postów: 81

11.11.2010 20:22

Wężymord czarny? http://pl.wikipedia.org /wiki/W%C4%99%C5%BCymord_czarny_korze%C5%84

Hestia Q-34

postów: 419

11.11.2010 19:44

Moze ktos mi podpowie jak nazywa sie po polsku to warzywo.Ma czarne
pedy podobne do chrzanu,miaz jak biala rzodkiew
Angielska nazwa to snake grass,albo serpent root.