Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27178 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Tropikalna kuchnia Miguela

więcej >>

AMA

postów: 13

06.01.2013 23:54

"PACZUSZKI Z KURCZAKA I KAPUSTY'
- mięso mielone z kurczaka 150g
- trawa cytrynowa
- czosnek
- szalotka
- chili
- imbir
- 1 łodyga kolendry
- sos sojowy 2 łyżeczki
- orzechy nerkowca
Liście pozbawić zgrubień, zblanszować ,na koniec 10-15 sek do zimnej wody.Osuszyć
na ręczniku papierowym.
Dobrze wymieszany farsz formować na łyżeczce ,posypać posiekanymi orzechami i zawijać w liściu (najpierw boki do środka )
Układać w parowarze na papierze (? )żeby nie przywarły.
Gotować 4 minuty.
Gotowe pokropic oliwą i sosem sojowym.
Odcinek 2
Pozdrawiam .Zyczę udanego pichcenia.

edyta.szefler

postów: 3

06.01.2013 19:45

Myślę, ze mógł być to odcinek 2, albo 3.
To były liście pozbawione już tych białych, twardszych części. Nabierał łyżeczką odrobinę farszu, układał na środku liścia i zawijał najpierw chyba boki do środka, a później górę i dół. Wychodziły małe kieszonki.

simon15007

postów: 1

04.01.2013 20:02

Witam. Szukam przepisu najprawdopodbobniej Miguela Maestre z programu Tropikalna ... . Robił on tam takie jakby gołabki. Do zblanszowanych lisci kapusty pekinskiej dodawał farsz wczesniej wymieszany. Zmielone mieso z kurczaka, imbir trawa cytrynowa, chcili, dymka i sos sojowy i cos jeszcze. Nie pamietam takze jak on zawijał farsz w te liscie. Prosze o pomoc w odnalezieniu odcinka albo chociaz nazwy potrawy. Pozdrawiam