Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej


Meble z Ikei >

Jeżeli chodzi o jakość wykonania mebli i wytrzymałość materiałów to z czystym...

Katulla, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29953
najnowszy wpis: 19.10.2017 17:28

Mamy 27176 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ torciki

migotka333

postów: 1184

15.07.2009 17:00

zrobiłam krem od początku (do tortu urodzinowego), na bazie dosyć gęstego budyniu (cappucino) + sporo masła + cukier puder + starkowane orzechy włoskie. Krem się nie zestalił, po raz pierwszy zrobiłam smak cappucino. Dodatkowo krem, nie wyglądał najlepiej, wyszła taka pulpa. Żeby ratować "moją dobra markę", od razu zmajstrowałam szybki deser trifle :-D
może ktoś ma więcej doświadczenia w robieni kremów domowych...

migotka333

postów: 1184

09.06.2009 14:40

to napisz parę słów... jak Ty robisz torty...

najczęściej piekę biszkopt (jasny lub ciemny), po przekrojeniu nasączam ponczem (na bazie herbaty z alkoholem lub rozcieńczam rum - jeśli nie jest przeznaczony dla dzieci). Kremy (jeśli nie mam za bardzo czasu) robię z paczki (Oetker-a). Na wierzch obowiązkowo potarkowana czekolada lub "kropię" rozpuszczoną (przestudzoną ) czekoladą deserową :-)

danutka

postów: 2

08.06.2009 11:29

chciałabym wymienić sie doświadczeniami cukierniczymi, a konkretnie tematami dotyczącymi pieczenia tortów