Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Dom na sprzedaz >

Witam gdzie znajdę ofertę nieruchomości, interesują mnie między innymi domy na sprzedaż...

miamich, 15.12.2017 | czytaj dalej


David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej


Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2011, wpisów: 30164
najnowszy wpis: 15.12.2017 13:47

Mamy 27404 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Torcik czekoladowy z białej czekolady

Cukiernik

postów: 8

13.09.2007 15:52

Przepis na pyszny tort.

Składniki:
- Biszkopt domowy, o grubości mniej więcej 3 cm.
- Duuużo białej czekolady, żeby pokryć biszkopt warstwą też 3 cm.
- Nieco mlecznej czekolady (najlepiej szklankę).

Wykonanie:
Roztopić w oddzielnych naczyniach, koniecznie na parze, czekolady. Najpierw pokryć biszkopta białą czekoladą, i zanim zastygnie, porobić kropeczki z mlecznej. Szybko drewnianą wykałaczką nakreślić esy i floresy. Ma być widać i białą, i mleczną.

Dlaczego 3 cm grubości biszkopta? Bo najlepiej, jak jest taka sama grubość warstwy biskzkoptowej i czekoladowej, więc 3 cm jest optymalne...