Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii

ostatnio na forum >>

Bezglutenowo >

Polecam wejść sobie na https://nakulinarnymszlaku.pl/ i zapoznać się z przepisami, które znajdują...

MArek455, 23.05.2018 | czytaj dalej


Catering dietetyczny - opinie >

Stosuję od miesiąca catering jedzeniemarzeniem specjalnie dopasowany do moich potrzeb. Jedzenie jest...

Rozalinda007, 22.05.2018 | czytaj dalej


Czy na pewno umiesz gotować? 5 >

Hmmm

Darcel, 22.05.2018 | czytaj dalej

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Termometr do mięsa pieczonego

ursi5

postów: 219

16.04.2010 10:33

Bardzo dziękuję, chodzi właśnie o średnio wypieczone mięso.

caer

postów: 194

16.04.2010 00:44

ursi, to zalezy jak wypieczone chcesz mieć. Szczerze mówiąc kazdy ma swoja własną "tabelkę' :) poniżej masz moje subiektywne zdanie.
Podam ci na srednio wypieczony:
Wolowina: 52-58 (52 np rozbef wolno pieczony będzie super)
wieprzowina: 75-80 ze skłonnoscia do wyższej granicy
jagnięcina: 52-58
drób: na oko:) nie używałam jeszcze do niego termometra

termometr zawze wbijaj w najgrubszą część mięsa.

ursi5

postów: 219

15.04.2010 17:10

Kupiłam termometr do mięsa, wprawdzie po świętach, ale zawsze się przyda. Bardzo proszę o podanie temperatury jaką powinny miec poszczególne rodzaje mięsa po upieczeniu.