Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Problemy z odżywianiem >

moze to raczej psychika? jesteś pewna że to problem z układem pokarmowym>

Bleka, 08.12.2017 | czytaj dalej


Witam >

Cześć wszystkim, jestem Celina i jestem nowa na tym forum, miło tu...

miss, 08.12.2017 | czytaj dalej


Jak urządzić kuchnię ? :) >

Jak dla mnie kuchnia też powinna być praktyczna i przestronna dlatego wybrałam...

olgamala, 08.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2006, wpisów: 30143
najnowszy wpis: 08.12.2017 22:05

Mamy 27379 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Termometr do mięsa pieczonego

ursi5

postów: 219

16.04.2010 10:33

Bardzo dziękuję, chodzi właśnie o średnio wypieczone mięso.

caer

postów: 194

16.04.2010 00:44

ursi, to zalezy jak wypieczone chcesz mieć. Szczerze mówiąc kazdy ma swoja własną "tabelkę' :) poniżej masz moje subiektywne zdanie.
Podam ci na srednio wypieczony:
Wolowina: 52-58 (52 np rozbef wolno pieczony będzie super)
wieprzowina: 75-80 ze skłonnoscia do wyższej granicy
jagnięcina: 52-58
drób: na oko:) nie używałam jeszcze do niego termometra

termometr zawze wbijaj w najgrubszą część mięsa.

ursi5

postów: 219

15.04.2010 17:10

Kupiłam termometr do mięsa, wprawdzie po świętach, ale zawsze się przyda. Bardzo proszę o podanie temperatury jaką powinny miec poszczególne rodzaje mięsa po upieczeniu.