Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Termometr do mięsa pieczonego

ursi5

postów: 219

16.04.2010 10:33

Bardzo dziękuję, chodzi właśnie o średnio wypieczone mięso.

caer

postów: 194

16.04.2010 00:44

ursi, to zalezy jak wypieczone chcesz mieć. Szczerze mówiąc kazdy ma swoja własną "tabelkę' :) poniżej masz moje subiektywne zdanie.
Podam ci na srednio wypieczony:
Wolowina: 52-58 (52 np rozbef wolno pieczony będzie super)
wieprzowina: 75-80 ze skłonnoscia do wyższej granicy
jagnięcina: 52-58
drób: na oko:) nie używałam jeszcze do niego termometra

termometr zawze wbijaj w najgrubszą część mięsa.

ursi5

postów: 219

15.04.2010 17:10

Kupiłam termometr do mięsa, wprawdzie po świętach, ale zawsze się przyda. Bardzo proszę o podanie temperatury jaką powinny miec poszczególne rodzaje mięsa po upieczeniu.