Czy na pewno umiesz gotować? 5

ostatnio na forum >>

Jak urządzić kuchnię ? :) >

Myślę że faktycznie białe meble mogą pomóc powiększych małe pomieszczenie, ale z...

Jola81, 24.02.2018 | czytaj dalej


Czy grzyby mają wartości odżywcze? >

Niestety nie mają za dużo wartości odżywczych, to w sumie sama woda...

Jola81, 24.02.2018 | czytaj dalej


Potrawy na przyjęcie >

Bardzo lubię zaskakiwać moich gości i podawać im coś nieoczywostego ale jednocześnie...

Jola81, 24.02.2018 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2077, wpisów: 30458
najnowszy wpis: 24.02.2018 18:36

Mamy 27654 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Termometr do mięsa pieczonego

ursi5

postów: 219

16.04.2010 10:33

Bardzo dziękuję, chodzi właśnie o średnio wypieczone mięso.

caer

postów: 194

16.04.2010 00:44

ursi, to zalezy jak wypieczone chcesz mieć. Szczerze mówiąc kazdy ma swoja własną "tabelkę' :) poniżej masz moje subiektywne zdanie.
Podam ci na srednio wypieczony:
Wolowina: 52-58 (52 np rozbef wolno pieczony będzie super)
wieprzowina: 75-80 ze skłonnoscia do wyższej granicy
jagnięcina: 52-58
drób: na oko:) nie używałam jeszcze do niego termometra

termometr zawze wbijaj w najgrubszą część mięsa.

ursi5

postów: 219

15.04.2010 17:10

Kupiłam termometr do mięsa, wprawdzie po świętach, ale zawsze się przyda. Bardzo proszę o podanie temperatury jaką powinny miec poszczególne rodzaje mięsa po upieczeniu.