Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ tarta

groch

postów: 10

28.09.2007 06:03

Według mnie nalepsze są blaszane dwuczesciwe lub silikonowe - jezeli chodzi o tarty duze ( 8 - 12 kawałków ) poza tym swietnie sie w nich piecze tarta tin - łatwiej wychodzi. Jezeli robimy tarte bez masy płynnej( cytrynowa, czekoladowa - płynne), tylko z krojonymi owocami to najszybciej i najłatwiej gotowe ciasto francuskie, płaska blacha i gotowe w kilka minut. www.miso.pl

Chenia

postów: 459

01.09.2007 23:33

Dzięki za opinie :-)

jacek1f

postów: 2296

01.09.2007 18:23

Blaszana karbowana jest ok.

hmmm

postów: 103

01.09.2007 11:06

mam i blaszaną i ceramiczną. coraz częściej używam blaszanej - ciepło sie inaczej rozchodzi i w ceramicznej tak ładnie mi się ciasto od spodu nie rumieni.

Chenia

postów: 459

31.08.2007 23:50

Dzisiaj oglądałam Sposób na przyjęcie i tam tartę cytrynową robili w blaszanych foremkach...

marieta5

postów: 495

31.08.2007 23:18

http://www.ikea.com/pl/ pl/catalog/products/30067466

A tutaj jest coś podobnego tylko teflonowe (ale od razu mówię, że 'to coś podobnego' może okazać się nie tym czego szukasz ;P)

kiwi

postów: 234

31.08.2007 19:30

Ja mam blaszaną Fackellmana. Najpierw chciałam kupic taką z wyciąganym dnem, która teoretycznie ma być pomocna w czasie wyciągania tarty. Ale kiedy się jej przyjrzalam, stwierdziłam, że te dwie części jednak niezbyt dokładnie do siebie przylegały i ciasto moglo uciekać przez szczeliny. Kupiłam taką w jednym kawałku. To co mogę powiedzieć to to, ze ciężko się kroi i wyciąga kawalki ciasta z blaszki, bo przy samej ściance jest rowek. To tyle :)

Chenia

postów: 459

31.08.2007 13:51

Przymierzam się do zakupu formy na tartę, oglądałam ceramiczną w IKEA, ale może lepiej kupić blaszaną? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?