Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ szpinak

JJ26

postów: 6

11.12.2006 16:14

Ja szpinak przygotowuje w ten sposób:
rozmrażam szpinak, podsmażam na patelni na maśle z czosnkiem az odparuje. Mocno przyprawiam solą i pieprzem. Gdy ostygnie dodaję cały serek ricotta i mieszam na jednolita masę. Rozmrazam ciasto francuskie i dzielę na cztrey częsci. Nakładam szpinak, sklejam boki i smaruję jajkiem. Pieke na złocisty kolor. Pycha !!!
PS - Ostatnio osoba nienawidząca szpinaku jadła moje danie i nie wiedziała z czego jest nadzienie, efekt - była zachwycona smakiem :)

Gosia

postów: 11

08.12.2006 14:38

Ze szpinakiem jest wiele przepisów.
szpinak mrożony wrzuc na patelnie aż odparuje, dodaj vegetę lub sól i pieprz, ząbek lub dwa czosnku (miazga), gałkę muszkatałową około 1 płaskiej łyżeczki.
Na rozmrożone ciasto (w długim opakowaniu, bo jet lepsze) rozsmaruj odparowany szpinak. ja daje jeszcze rozdrobniony żółty ser. Ciasto można pociąc na różne kawałki. ja tne na paski i kręcam w rulonik lub zawijam jak chruściki.

Pycha!

malgosia

postów: 3

01.12.2006 21:19

Jestem początkującą wpieczeniu ciast.nigdy nie były mojąmocną stroną.Wole coś na słono. moż ktoś ma łatwy przepis na ciasto francuskie ze szpinakiem