Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Dom na sprzedaz >

Witam gdzie znajdę ofertę nieruchomości, interesują mnie między innymi domy na sprzedaż...

miamich, 15.12.2017 | czytaj dalej


David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej


Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2011, wpisów: 30164
najnowszy wpis: 15.12.2017 13:47

Mamy 27404 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ szpinak

JJ26

postów: 6

11.12.2006 16:14

Ja szpinak przygotowuje w ten sposób:
rozmrażam szpinak, podsmażam na patelni na maśle z czosnkiem az odparuje. Mocno przyprawiam solą i pieprzem. Gdy ostygnie dodaję cały serek ricotta i mieszam na jednolita masę. Rozmrazam ciasto francuskie i dzielę na cztrey częsci. Nakładam szpinak, sklejam boki i smaruję jajkiem. Pieke na złocisty kolor. Pycha !!!
PS - Ostatnio osoba nienawidząca szpinaku jadła moje danie i nie wiedziała z czego jest nadzienie, efekt - była zachwycona smakiem :)

Gosia

postów: 11

08.12.2006 14:38

Ze szpinakiem jest wiele przepisów.
szpinak mrożony wrzuc na patelnie aż odparuje, dodaj vegetę lub sól i pieprz, ząbek lub dwa czosnku (miazga), gałkę muszkatałową około 1 płaskiej łyżeczki.
Na rozmrożone ciasto (w długim opakowaniu, bo jet lepsze) rozsmaruj odparowany szpinak. ja daje jeszcze rozdrobniony żółty ser. Ciasto można pociąc na różne kawałki. ja tne na paski i kręcam w rulonik lub zawijam jak chruściki.

Pycha!

malgosia

postów: 3

01.12.2006 21:19

Jestem początkującą wpieczeniu ciast.nigdy nie były mojąmocną stroną.Wole coś na słono. moż ktoś ma łatwy przepis na ciasto francuskie ze szpinakiem