Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

lampa loft >

można ledowe właśnie oświetlenie umieścić pod wiszącymi szafkami. Ładnie oświetlają blaty. Też...

klarcik, 16.12.2017 | czytaj dalej


Dom na sprzedaz >

Witam gdzie znajdę ofertę nieruchomości, interesują mnie między innymi domy na sprzedaż...

miamich, 15.12.2017 | czytaj dalej


David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2011, wpisów: 30165
najnowszy wpis: 16.12.2017 18:52

Mamy 27409 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Szaszłyki z kurczaka i ananasa

jacek1f

postów: 2296

16.05.2007 15:41

Popieram Anetee!
Inna wersja bez patykologii to swiezy ananas z patelni grillowej w plastrach i obok piersi zaprawione tez z patelni (tylko przekrojone wzdluz na ciensze).
Lączymy na przemian - taka mini wieża - juz na talerzu.
mmm

marieta5

postów: 495

16.05.2007 13:54

Brzmi a raczej wygląda pysznie. Gdy w końcu wyciągne grilla :P na pewno wypróbuję.

anetee

postów: 1

25.04.2007 20:07

Ilość w zależności od liczby gości i apetytu:)
Uprzedzam są pyszne... Nawet septycy łączenia owoców z mięsem zajadali się nimi i .... zabrakło :)

Potrzebujemy:
pierś z kurczaka
ananas z puszki
czosnek
przyprawa do kurczaka
olej

Piersi i ananasa kroimu na kawałki.
Ananasa mieszamy z rozdrobnionym czosnkiem i zostawiamy na jakąś godzinkę
Piersi marynujemy w przyprawie do kurczaka i oleju
Szaszliki robimy nadziewając naprzemian anansa i kurczaka.
Wrzucamy na grilla (może być elektryczny, patelnia lub piekarnik, ale nie ma to jak dymek:)
Gotowe! Smacznego!