Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ szafran, kardamon

Nejt

postów: 38

28.07.2011 09:09

Szafran stosuję do paelli i w tej potrawie oddaje swoją głębie smaku.

anulka7

postów: 121

21.02.2011 23:39

szafran mi się podoba do zabarwiana ryżu np do risotto lub nawet do jakiejś sałatki napewno by wyglądała efektownie

Kaptowaniec

postów: 2

06.11.2010 17:23

Nie bój się używać przypraw szafran jest wszechstronną przyprawą stosowaną z wielkim umiarem (cena) a wszystko gotuj na winie to znaczy, co ci się nawinie z tego gotuj przy gotowaniu nie wolno bać się nowych smaków należy korzystać z pomysłów innych, ale nie wolno zatracać swojej osobowości. W dzieciństwie lubiłem patrzeć jak gotuje moja mama, która nigdy niczego nie warzyła i po wielu latach ja też nie ważę produktów, z których gotuję nawet jak robię coś nowego z książki kucharskiej wagę używam do ciast, bo tam trzeba trzymać się konkretnych proporcji.

natceg

postów: 3

28.10.2010 22:40

zielony

marghe

postów: 356

28.10.2010 14:38

zielony czy czarny?

natceg

postów: 3

26.10.2010 14:29

w luskach,a w srodku sa ziarenka...

marghe

postów: 356

26.10.2010 13:57

a jaki masz kardamon?

napisz co Cię interesuje a powrzucam coś ..

ps. usiłowałam wrzucić linki z przepisami. niestety nie udało się (???)

natceg

postów: 3

26.10.2010 13:31

witam . macie jakies pomysly na madre wykorzystanie tych dwoch przypraw? dostalam je niedawno w sporej ilosci z Turcji ale szczerze mowiac nie mam zadnego ciekawego przepisu z wykorzystaniem tych przypraw... szafran jest dosc drogi wiec nie moge go zmarnowac;) czy kardamon mozna dodac do piernikow? pozdrawiam natalia