Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej


Wasze ulubione herbaty >

Mi w ostatnim czasie najbardziej smakuje herbata https://moyamatcha.com. Ma charakterystyczny, ciekawy aromat,...

Kambelina, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30162
najnowszy wpis: 14.12.2017 19:27

Mamy 27397 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Świąteczne pierożki.

magnolia

postów: 61

15.12.2010 17:04

Uwielbiam takie chrupiące! :-)

AneeS

postów: 2

14.12.2010 20:55

Ja robię pierożki drożdżowe z kapustą i grzybami. Później smażę je na głębokim tłuszczu. Pycha :)

ursi5

postów: 219

12.12.2010 17:10

Moje makowe pierogi smażę na głębokim tłuszcze, a potem sypię cukrem pudrem.

magnolia

postów: 61

11.12.2010 17:46

W takim razie teraz i ja spróbuję z makowym :)

ursi5

postów: 219

10.12.2010 16:51

Interesujący przepis. Ja mam podobny, ale farsz jest z maku, podobnie zrobionego jak do makowca. Od lat jest nieodłącznym składnikiem mojej kolacji wigilijnej.

magnolia

postów: 61

10.12.2010 02:56

Znalazłam ostatnio świetny przepis na małe ciasteczka, które doskonale wpasowują się w świąteczny klimat. Proste, niepozorne, a naprawdę pyszne. Od razu zaznaczam, że przepis nie jest mój, pochodzi z tego bloga: http://chocotasto.blogspot.com/
cytuję:
Słodkie pierożki
3 szklanki mąki, kostka margaryny, 1 szklanka gęstej śmietany, marmolada, cukier puder

Z mąki, margaryny i śmietany zagniatamy ciasto. Wałkujemy na cienkie placki i kroimy na małe kwadraty. Na każdy kładziemy po łyżeczce marmoladowego nadzienia, zlepiamy. Pieczemy w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok. 10 minut. Wystudzone sypiemy cukrem pudrem.
Zdjęcie znajdziecie u źródła :)

post edytowany 1 raz, ostatnio 10.12.2010 03:01