Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej


Meble z Ikei >

Jeżeli chodzi o jakość wykonania mebli i wytrzymałość materiałów to z czystym...

Katulla, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29953
najnowszy wpis: 19.10.2017 17:28

Mamy 27176 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ spotkanie slowfoodowe w Warszawie - moze chcecie?

jacek1f

postów: 2296

06.04.2011 09:09

aj, jeszcze gdzie:-)... Miejsce: FORTECA, ul. Zakroczymska 12 w Warszawie (Fort w Parku Traugutta u zbiegu Sanguszki i Zakroczymskiej),
zapraszam i pozdrawiam

jacek1f

postów: 2296

06.04.2011 09:07

Co takiego unosi się w powietrzu wokół Jeziora Wigry, że tylu zacnym ludziom chce się wytwarzać jedzenie w duchu Slow?

Michał Grnyo z Wigierskiego Convivium Slow Food i jego gość uchylą nam rąbka tajemnicy.
Poznamy efekty pracy tłoczni oleju Państwa Rudziewiczów z Lipówki; młyna Pana Karola Pawłowskiego z Białej Wody; gospodarstwa św. Izydora i św. Franciszka z Chomontowa; masarni Deśra z Puńska, firmy Raguolis z Puńska, wędzarni "U Jawora"; Stowarzyszenia Macierzanka - sery; Podlasko-Augustowskiego Stowarzyszenia Ekologicznego - owoce, zboże oraz warzywa; Stowarzyszenia Rozwoju Wsi Żegary - bydło i trzoda ras endemicznych; Stowarzyszenia na Rzecz Rozwoju i Promocji Gminy Filipów - jaja i nabiał; czy jednej z niewielu już w Polsce, należącej w 100% do rolników, Spółdzielni Mleczarskiej w Filipowie oraz Pani Teresy Biziewskiej z Wigier, która swoje niepowtarzalne sękacze wypieka właśnie z lokalnych składników:mąki od Pana Pawłowskiego, jaj wiejskich i masła z Filipowa oraz oleju z Lipówki.

Na spotkaniu degustacja, po spotkaniu zakupy. Możliwe świąteczne zamówienia.
Termin: sobota, 9 kwietnia, godzina 12.00