Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Jakie wino do dań z warzyw? >

Jeżeli lubicie czerwone wino wytrawne, mogę polecić Leaping Horse Merlot, ono dobrze...

malina_, 24.10.2017 | czytaj dalej


Dopłata >

Hej, czy jest tu ktoś zorientowany w temacie, kto mógłby mi powiedzieć,...

Miles, 23.10.2017 | czytaj dalej


Dzień dobry >

Cześć, jestem nowa, dlatego się z Wami witam ;>

sfinks, 23.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1977, wpisów: 29967
najnowszy wpis: 24.10.2017 02:32

Mamy 27186 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Spalony?

więcej >>

lumen

postów: 19

07.09.2014 18:01

Marcin Rosłoń..oblizuje paluchy,i wkłada je z powrotem do potrawy...łeee

Łachmyta

postów: 2

04.08.2012 15:31

No średni program, ale też nie przesadzajmy obejrzeć się da.

_____________________________________
Pozdrawiam
Pasjonat Komputerowy

post edytowany 1 raz, ostatnio 04.08.2012 15:32

mancol68

postów: 260

01.01.2012 14:32

bigosik napisała 13.10.2011 12:24:
Po mojej prawej Pan Rosłoń , po lewej Pan Kucharz Tomek....a między nimi zlew.Pan Rosłoń notorycznie opiera się o ten zlew ....a za chwilę sieka , kroi produkty.A fuj !
...uważaj bo dostaniesz niestrawności

mancol68

postów: 260

31.12.2011 19:19

Trochę wyrozumiałości proszę Państwa. Rosłoń nie jest kucharzem, i jako taki całkiem nieźle się stara. Drewniany jest za to szef kuchni...niestety. Stańcie przed kamerą i zacznijcie rozmawiać z widzami. Już to widzę. Jesteśmy ekspertami we wszystkim co oglądamy. Żenujące.

post edytowany 1 raz, ostatnio 01.01.2012 15:22

lumen

postów: 19

31.12.2011 04:53

Weżcie tego Rosłonia na zmywak...bo jako pomocnik to jest bucem...

BeeJay

postów: 51

13.10.2011 23:13

ciasto_marchewkowe napisała 08.09.2011 15:02:
fakt faktem, że znam się na piłce równie dobrze jak pan Rosłoń i gotować także umiem, więc chętnie bym go zastąpiła :P
Ale póki co w Ekstraklasie nie grałaś? ;) Trochę sympatii mam do p. Marcina po linii klubowej. :) Ale fakt program nie powala.

bigosik

postów: 6

13.10.2011 12:24

Po mojej prawej Pan Rosłoń , po lewej Pan Kucharz Tomek....a między nimi zlew.Pan Rosłoń notorycznie opiera się o ten zlew ....a za chwilę sieka , kroi produkty.A fuj !

ciasto_marchewkowe

postów: 25

08.09.2011 15:02

niepowalający program, ale gniotem bym go nie nazwała. fakt faktem, że znam się na piłce równie dobrze jak pan Rosłoń i gotować także umiem, więc chętnie bym go zastąpiła :P

toskaniau

postów: 41

26.07.2011 12:08

hahah, dokladnie.. jesli on jest komentatorem sportowym to ja dziekuje za taka relacje.. hahhaa a ten drugi kucharzem, to rozumiem dlaczego nasi chlopcy tak zle w pilke graja.. hahhaa

anulka7

postów: 121

25.07.2011 23:34

choć próbowałam się przekonać do tego programu to wyszło ztego tak jakby przekonać wegetariana do mięsa hehe,jeszcze ten szef kuchni ujdzie ale ten komentator to łoś nad łosiami moje dzieci by lepiej się wypowiadały i zachowywały w tym programie nie wiem czy tego PAna z jakiegoś buszy wypuśćllili czy co?nigdy nic nie jadł nie widział ??bo tak się zachowuje roobi z siebbie takiego kompletnego idiotę,ze aż szkoda słów a i paluszków chyba nie ma gdzie podziać,ze wiecznie je wsadza w potrawy a potem to co z tym robią zjadają bo ja bym zwymiotowała jakbym sobie pomyślała o tym jego paluchu i pierdzieleniu

amaretta

postów: 7

17.07.2011 14:54

Mnie dzisiaj zszokowało dodanie do rozgrzanego woka na prawie samym początku (jeszcze przed większością składników) oleju sezamowego. O zgrozo. Każdy olej tylko nie ten.... Na koniec przygotowania potrawy to co innego.

bakłażan

postów: 15

26.06.2011 14:46

Mocno się przyczepiliście do tego programu... Chyba przesadnie, bo to właśnie chyba miało być w takiej luźnej konwencji. A że to zwykle nie wychodzi, tak i tutaj wyszło średnio. Ale na szczęście nie jest to tak żenująco sztuczne jak Martha i nie tak "luźne" jak Przykaza...

Przepisy nie rzucają na kolana, ale całkiem miło się na to patrzy. Pan Rosłoń faktycznie jest irytujący, ale skoro lubi z siebie robić infantylnego dyletanta, to jego sprawa...

myszsza

postów: 251

11.06.2011 17:40

Moja Mama prowadziła restaurację za czasów PRL i ma pewne odruchy: próbując potrawę nabiera łyżeczką na spodeczek i dopiero z tego spodeczka próbuje. Mowy nie ma o oblizywaniu łyżeczki czy palca, również we własnej kuchni. Ja takich nawyków nie mam, ale ja gotuję tylko dla rodziny :)

anulka7

postów: 121

10.06.2011 13:42

a co to za glupi nawyk wsadzania paluchow w garne wsadzic to sobie go mozna w .... hehe
ja zawsze probuje lyzka wkoncu do kazdej potrawy uzywa sie lyzki w wiekszosci wiec co mi zalezy z niej sprobowac a nie palucha moczyc w zupie czy w sosie,nie jestem az taka sterylna,ze biore specjalnie nowa lyzeczke ale to juz co innego niz paluch,a program slaby jak weszkosc polskich

bigmaciek

postów: 114

10.06.2011 02:12

paroofek napisał 19.04.2011 17:57:
Trafiłem dzisiaj na kolejny odcinek i zauwżyłem że pan komentator to drugi Przykaza. używa niezbędnego narzędzia każdego szefa kuchni. Palucha, wszędzie go łąduje.
Problem w tym że "spalony" to tylko taki show w studiu telewizyjnym. Facet może wsadzić sobie do potrawy całą rękę. Mnie to nie przeszkadza bo nie będę tego jadł. Przykaza prowadził program w swoich restauracjach przygotowując dania dla gości. I to było odpychające w dodatku w kuchni która nie sprawia wrażenia higienicznej. Paluchy w potrawach a następnie podawanie ich gościom z usmiechem na twarzy faceta rozłożyło w ogólnej opinii. W wiekszosci zachodnich produkcji (domowy kucharz, pepin, anne burrell) mycie rąk jest na porzadku dziennym. Tego zabrakło w programie Przykazy (ew. próbowanie za pomocą łyżeczek). Nie jest bowiem tajemnica że większośc kucharzy próbuje paluchem tylko gość tego nie widzi.

post edytowany 1 raz, ostatnio 10.06.2011 02:14

szefkuchni_polka

postów: 25

09.06.2011 19:05

paroofek napisał 19.04.2011 17:57:
Trafiłem dzisiaj na kolejny odcinek i zauwżyłem że pan komentator to drugi Przykaza. używa niezbędnego narzędzia każdego szefa kuchni. Palucha, wszędzie go łąduje.
a co ty taki sterylny jesteś jak w domu gotujesz to nie używasz palucha?

kamil

postów: 283

07.06.2011 20:44

program jest słaby, prowadzący bez wyrazu, byle co i tyle. A pomysł na program fatalny i banalny.

ursi5

postów: 219

07.06.2011 16:51

Do dyskusji na temat jakości programu włączyli się m.in. kuba Ng, prosty i redpencil (wszyscy ilość postów 1) i jako jedyni ocenili program jako b. dobry. Czyżby prowadzący program "Spalony" mieli tylko 3 kolegów postrzegających ich pozytywnie?:-)

bigmaciek

postów: 114

07.06.2011 00:23

Tytuł "spalony", jeden koleś, komentator piłkarski i były piłkarz, drugi koleś, szef kuchni, przedstawiony jako kucharz reprezentacji Polski. Wszytko to sugeruje, ze mamy do czynienia z jakąś dietą pilkarską z najwyższej półki czyli na poziomie druzyny narodowej. Jeśli to jest dieta naszej druzyny to nie dziwię sie temu że nie chce sie im grać. Bo i po co? Posiłki z raczej górnej półki bez zbytniego wysiłku. Lepiej by było zeby zrobić im grochówę a jak będą wyniki to i żarcie się poprawi.

A tak na powaznie, przecietny program nie wnoszacy nic nowego w szczególności dla widzów i czytelników kuchni.tv.

paroofek

postów: 31

19.04.2011 17:57

Trafiłem dzisiaj na kolejny odcinek i zauwżyłem że pan komentator to drugi Przykaza. używa niezbędnego narzędzia każdego szefa kuchni. Palucha, wszędzie go łąduje.

Gonzo

postów: 103

17.04.2011 23:36

Prowadzacy traktują widzów jak kretynów, tlumacząc, że koper włoski to fenkuł przez u otwarte. Ich postawa przypomina mi wizytę w warszawskim Sheratonie, gdzie zamówiłam kaczkę ze smardzami, a dostałam z jabłkami i żurawiną, a kiedy zgłosiłam ten błąd kelnerowi po jakimś czasie przynieśli mi tę kaczkę opłukaną z jabłek i żurawiny i z rzuconymi obok wymoczonymi smardzami. Obrzydliwośc. Bylismy ze znajomymi i nie chcieliśmy robic afery, żeby nie psuc miłego spotkania, ale była to nasza ostatnia wizyta w warszawskim Sheratonie. Teraz ten program i protekcjonalizm prowadzących przypomniał mi ten incydent.
.

redpencil

postów: 1

07.04.2011 19:02

Moim skromnym zdaniem program jest w końcu PRAWDZIWY :) Wszystkie dania można zrobic samemu w domu i to bez najmniejszego problemu.Fakt Panowie nieraz są trochę stremowani ale to jest właśnie urocze :)To że dania nie zawsze wyglądają jak z gazety też jest super bo dla mnie oznacza to że są zjadliwe a nie tylko do pokazania.
Nie są gwiazdami, jeden to Szef Kuchni świetnego 5 * hotelu a drugi prezenter sportowy,więc nie rozumiem głosów typu,,sztywne". Są naturalni,myślę że każdy z nas byłby zestresowany gotując przed kamerą.
Fajne połączenie -oboje Panowie mają dużo wspólnego ze sportem choć sami nie uprawiają pewnie żadnego bo nie maja czasu.
Dobrze by było poćwiczyc troche luz przed kamerą i wtedy myślę że by było o wiele śmieszniej.

A tym wszystkim którzy są takimi specjalistami w dobieraniu obsady,wymyślaniu fabuły i pisaniu scenariuszy do programów mogę tylko powiedzieć -ŻAL MI WAS!!!
Nie macie pojęcia ani o gotowaniu ,ani o telewizji a tutaj możecie wyładować anonimowo swoje frustracje.

paroofek

postów: 31

02.04.2011 00:10

Ten program nie ma fabuły. Wydaje mi się, że kogoś oglądającego kuchnia.tv nie trzeba zachęcać do gotowania, a co do czegoś nowego i spontanicznego i naturalnego. Nie widze jakoś tych rzeczy. Dwóch kolesi w kuchni. Spontaniczność? w czymś co jest wyreżyserowane, nie wydaje mi się. Sztuczność jak dla mnie najbardziej objawia się tym że jednym z prowadzących jest komentator sportowy, (który, jak dobrze pamiętam z ugotowanych, jest mistrzem rosołu... ) Co naturalnego jest w takim połączeniu? Pasuje tam jak hokeista do misji NASA. Na koniec, nie wiem dlaczego ale ten łosoś był najbardziej nieapetycznie wyglądającym daniem jakie widziałem od dłuższego czasu.

post edytowany 1 raz, ostatnio 02.04.2011 00:11

prosty

postów: 1

01.04.2011 23:36

Witam.Bardzo podoba mi się ten nowy program <<SPALONY>> wreszcie coś nowego Bardziej spontanicznego i nie sztucznego a potrawy możliwe do wykonania przez przeciętnego mężczyznę po obejrzeniu programu .Widzę że niektórzy nie rozumieją fabuły tego programu.Więc pomogę pojąć co niektórym jest to program zachęcający panów do gotowania a zwłaszcza tych, którzy stawiają pierwsze kroki w kuchni a zarazem dbających o siebie i oto co jedza.A zresztą sam jestem facetem i nielubie zbyt skomplikowanych potraw a te są w sam ras i w dodatku PALCE LIZAĆ.

Dzidka

postów: 33

01.04.2011 22:15

Dramat. W jednym, marnym akcie.
Zdecydowanie największa chała w kuchni tv. Mimo mocnej konkurencji w postaci Kuroniów i Przykazy.
Wygląda to trochę jak równia pochyła. Strach pomyśleć, co będzie dalej - zaczynam się bać kolejnych rodzimych produkcji.

leo

postów: 29

01.04.2011 08:18

ten program jest bardzo, bardzo, bardzo zły! nie widze w nim pozytywów. żadnych!

Kuba Ng

postów: 1

31.03.2011 23:55

a mi się podoba.. ale najwyraźniej dla niektórych nie jest ważne że ktoś jest zawodowym kucharzem który zna się na rzeczy ale musi być gwiazdą telewizyjną a na gotowaniu znać się nie musi, byle by powiedział to co widzom się podoba...Może warto żebyśmy wreszcie uwierzyli w Polaków a nie tylko krytykowali

szefkuchni_polka

postów: 25

31.03.2011 14:45

Spalony chyba karny!, ręka!, czerwona kartka! Sędzią Kalosz!!! Wstawaj Wstawaj nie udawaj!!!

kuba sbl

postów: 7

29.03.2011 19:09

totalna klapa a prowadzacy juz byl wszedzie doslownie wszedzie
musi miec niezle plecy

prosze zniescie to on i tak sobie poradzi poprowadzi program dla dzieci lub kawa czy herbata

Haneczka40tka

postów: 16

29.03.2011 18:28

Matko kochana, w tak dobrej godzinie oglądalności taki gniot????? Program nudny, nudni , szarzy, nieciekawi prezenterzy, fatalny wystrój kuchni (te okropne reflektory w tle), fatalny montaż i realizacja. Kto tak teraz robi programy kulinarne?? Czy reżyser i producent nie widzieli nigdy dobrego programu o gotowaniu?? Chyba nigdy nie właczyli kanału Kuchnia.tv bo ten program jest jak z lat 60tych gdy telewizja nadawana była na zywo.
Nudy, nudy, brak jaj, smutek, nawet muzyczki w tle przez większość programu nie było. Ogłaszm konkurs na KIT sezonu a program Spalony ustawiam na miejscu nr 1.
Moja kochana KUCHNIO!!!! NIE takim programom!!! Przykaza zniknął to dostaliśmy kolejnego gniota?????
Please!!!!

paroofek

postów: 31

28.03.2011 12:31

Kto w ogóle wpadł na ten pomysł? Kto wybierał ludzi do tego programu? Jakiś casting był czy jak, czy może tych 2 panów zapragnęło zawojować polską sceną kulinarną bo a) reprezentacja kiepska to i nie ma co im gotować na wyjazdach, b) zszedł z boiska, komentować też nie ma co, to się wziął za kucharzenie? Nigdy też nie rozumiałem tego pomysłu na program w stylu "MISZCZ I JEGO KUCHCIK" niestety mistrza tu nie ma a jedynie 2 kuchcików.

post edytowany 1 raz, ostatnio 28.03.2011 12:38

kamil

postów: 283

26.03.2011 21:10

zgadzam się. Tu są plecione androny i totalne bzdury! Co za cymbał redaktor z kuchni.tv dopuszcza program z takimi błędami na antenę

dzambii

postów: 1

26.03.2011 16:09

Program akurat trwa i dwóch dumiów plecie bzdury:
- pomidory należy obierać nożem, bo ściąganie skórki nie wystarcza
- do salsy pomidorowej dodaje się kechup - to same pomidory (połowa to cukier!)
- danie dietetyczne ma 1200 kcal - mozna spalić 40 min spacerem!
Co za kretyński program i durni prowadzący mający tyle pojęcia o gotowaniu co świnia o niebie.
Jak Kuchnia TV nie ma na co wydać kasy, to ja chętnie przyjmę, bez robienia z siebie idioty i ogłupiania widzów.
Jedyne co trafione to tytuł - totalnie spalony program.