Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

lampa loft >

można ledowe właśnie oświetlenie umieścić pod wiszącymi szafkami. Ładnie oświetlają blaty. Też...

klarcik, 16.12.2017 | czytaj dalej


Dom na sprzedaz >

Witam gdzie znajdę ofertę nieruchomości, interesują mnie między innymi domy na sprzedaż...

miamich, 15.12.2017 | czytaj dalej


David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2011, wpisów: 30165
najnowszy wpis: 16.12.2017 18:52

Mamy 27407 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ SOBOTA W KUCHNI

więcej >>

Gonzo

postów: 103

25.10.2012 17:02

Czy jest szansa na ciąg dalszy tego programu w Kuchni TV? To był rewelacyjny program, a Club.tv wykazał, że był kontynuowany z AWT.

post edytowany 1 raz, ostatnio 25.10.2012 17:40

fragi

postów: 1

05.12.2009 18:07

Miałem przyjemność pracować z Anthonym w jednej z jego londyńskich restauracji - nieistniejącym już Notting Grill. To bardzo ciepły i sympatyczny człowiek. Bez cienia zarozumialstwa, do którego poniekąd mogły go upoważnić dziesiątki tysięcy funtów płynących co wieczór na konto. Na pożegnanie dostałem kilka wydanych do 2005 r. książek, czyli "30-minute menus", "Healthy Eating for Diabetes", "Mediterranean" i "The Top 100 Recepies from the Food & Drink TV series". Trzymam także do tej pory notes z recepturami stosowanymi w kuchni (pracowałem na sekcji pastry and salad). Gdyby ktoś miał pytania dotyczące niuansów stosowanych przez niego w kuchni (np. jak roztapiać czekoladę;) to służę pamięcią :D

minutka

postów: 1250

20.06.2009 20:24

[Łoz] jest grą dźwięków od drugiego imienia i nazwiska gospodarza programu. Przynajmniej tak mi się wydaje.

rogue

postów: 10

20.06.2009 14:57

W "Brainiac"-u widzialem prowadzacego. Mowili o nim Wozza.
Wlasciwie to nie jestem pewien- albo to zwykly przyklad ksywki jaka nadaja niektorym ludziom, albo 'honoruja' w ten sposob jakies szczegolne osobowosci: Gazza (Gascoigne), Jezza (J. Clarkson), Razza (Rooney) no i Wozza. ;)

Moze i wiekszosc Brytyjczykow nie ma pojecia o gotowaniu.. mieszkalem tam, widzialem legion pań domu z koszykami wypchanymi mrozona lasagne itp. Ale za to ich programy kulinarne- genialne. W tym i ten.

8damian4

postów: 4

16.06.2009 23:58

Świetny program. Częściej oglądam na Zone Club. Polecam

Ela LISA

postów: 1956

31.03.2009 06:53

Kuchnia Amerykanska wlasciwie nie istnieje. Pomijajac oczywiscie kuchnie roznych plemon indianskich. Mozna znalezc duzo takich przepisow w internecie. Kazde plemie ma jakas potrawe.Robilam kiedys smazony chleb. Amerykanie jedza potrawy z calego swiata,taki tygielek kulinarny.Najzabawniej jednak i wybitnie odstaszjaco,dziala widok Amerykanina na przyjeciu. Laduja na talerze wszystko na raz,miachaja razem,np tort ze sledziem,do tego ziemniaczki,salatka z majonezem,lody. itd.A potem z wielkim apetytem zjadaja. Na talerzu paciaraja ,jak jest ketchup to tez leja na gore.Koszmar,mozna stracic na wadze.Sam widok odbiera apetyt. A pianki byly na slodkich zapiekanych ziemniakach.

Gutek

postów: 4

12.03.2009 10:04

Program jest ok, ale dzisiejszy odcinek (52) był wyjątkowo "niesmaczny". Pewnie dlatego, że przeważały w nim przepisy kuchni amerykańskiej. Trochę dziwnie wyglądali uczestnicy programu zachwycający się smakiem ziemniaków wybełtanych z mielonką z puszki (dobre pod namiotem). Nie wiem też jak można jeść takie coś z rozpuszczonymi słodkimi piankami... (myślałem, że to jedzą tylko Kudłaty i Scooby) Dla równowagi muszę obejrzeć jakiś program o kuchni włoskiej...

post edytowany 1 raz, ostatnio 12.03.2009 10:05

ismena

postów: 12

03.03.2009 09:34

ciekawie gotuje,tylko dziwnie mówi,ale tak w porządku.pozdr.

KATARZYNKA

postów: 760

21.02.2009 20:14

[Ela LISA napisała 21.02.2009 20:00]
Ten program to jest coś. Kiedy zobaczyłam pierwsze odcinki ,to był odlot.

Mam podobne odczucia jak Ty. Odprężam się przy nim i jestem zawsze potem pełna pozytywnych "wibracji". :-)

Ela LISA

postów: 1956

21.02.2009 20:00

Ten program to jest cos.Kiedy zobaczylam pierwsze odcinki ,to byl odlot.Zaluje ze nie ma ksiazki Sobota w kuchni.
Ze wszystkimi przepisami i zdjeciami polecajacych przepisy.Kupilabym nawet gdyby kosztowala majatek.

marghe

postów: 356

05.02.2009 11:02

miska napisała 04.02.2009 09:38:
A jak nie, to wejdź do przepisów z Soboty w kuchni - przepis z odcinka 16, nazywa się "Tarta z Canterbury".

Pozdrowienia
to ta, dziękuję :)

marzanka

postów: 2

04.02.2009 14:17

Sobota to jeden z moich ulubionych programów. Kuchnia angielska nie jest moją ulubioną ale tem program jest ok.

miska

postów: 64

04.02.2009 09:38

Spacje są dwie przed www i przed kuchnioteka - bez dwóch działa. A jak nie, to wejdź do przepisów z Soboty w kuchni - przepis z odcinka 16, nazywa się "Tarta z Canterbury".

Pozdrowienia

marghe

postów: 356

04.02.2009 08:23

miska napisała 03.02.2009 22:27:
Nie jestem pewna, ale chyba chodzi o ten przepis:

http:// www.kuchnia.tv/html/ kuchnioteka/przepisy.php?0,0,1887

(bez spacji)

Pozdrowienia
Coś mi link nie działa (bez spacji :) )
Możesz jeszcze raz wklepać? Dziekuję

miska

postów: 64

03.02.2009 22:27

marghe napisała 03.02.2009 17:43:
Czy ktoś przypadkiem zanotował składniki farszu do tarty jabłkowej Mary Berry?
Nie jestem pewna, ale chyba chodzi o ten przepis:

http:// www.kuchnia.tv/html/ kuchnioteka/przepisy.php?0,0,1887

(bez spacji)

Pozdrowienia

marghe

postów: 356

03.02.2009 17:43

Czy ktoś przypadkiem zanotował składniki farszu do tarty jabłkowej Mary Berry?

wege.tv

postów: 2

03.02.2009 11:15

odc. 12 - "Wegetariański" stir-fry

Zaraz, zaraz, a to:

"5 łyżek bulionu z kurczaka lub wody"

Albo wykreślamy tego biednego kurczaka, albo słowo "wegetariański" (wraz z usunięciem z kategorii dania wege)...

Powagi trochę proszę!

nikita666

postów: 370

08.01.2009 20:32

Bardzo fajny program, proste ciekawe przepisy, kilku gosci stalych ma rewelacyjnych.

difenbeaker

postów: 2

07.01.2009 13:48

Podoba mi się prostota jego dań i zrozumiałe tłumaczenie.

MarcinO

postów: 415

28.12.2008 22:54

do "Pijana_Powietrzem": ja też do Pana Antony'ego miałem na początku wiele zastrzeżeń, ale jakoś dałem się przekonać, a seria z wyprawy do Maroka mnie rozłożyła po prostu na łopatki:)

Pijana_Powietrzem

postów: 42

28.12.2008 05:09

To ja się wyłamię - niestety nie lubię tego programu. Wszystko jakoś tak w pośpiechu i prowadzący też mi nie przypadł do gustu.

KAS IA

postów: 1

12.12.2008 17:50

Fajny program kulinarny, ten kucharz nie jest zarozumiały choć jest profesjonalistą przepisy oryginalne:D.

MarcinO

postów: 415

15.11.2008 11:16

poŻyteczne jest też używanie słownika ortograficznego;)

oko777

postów: 1

15.11.2008 09:43

To bardzo porzyteczny program

minutka

postów: 1250

11.11.2008 21:27

Kiedyś chciałam wypróbować przepis na kaczkę teriyaki. Ponieważ za nią nie przepadam, wybrałam kurczaka. Po powrocie z zakupów okazalo się, że nie kupiłam sake (tym razem karteczka zawiodła). Niewiele myśląc wzięłam domowej roboty nalewkę. Powiecie - przecież to nie zamiennik - i macie rację, ale danie wyszło genialnie! Zamiast sałtki z ogórka podaję sałatkę z selera naciowego, bo moim zdaniem lepiej pasuje do tempury.

Sstien

postów: 4

08.11.2008 13:03

Super program !!!

migotka333

postów: 1184

07.11.2008 18:40

CEVICHE Z TUŃCZYKA Z GORZKICH POMARAŃCZY

500g surowego tuńczyka
1 lub 2 zielone lub czerwone chilli, posiekane, bez nasion
1 czerwona papryka, pokrojona w drobną kostkę
1 zielona papryka, pokrojona w drobną kostkę
2 lub 3 dojrzałe pomidory, bez nasion, pokrojone w drobną kostkę
3 szalotki lub młode cebulki, drobno posiekane
sól
świeżo mielony czarny pieprz
2 gorzkie pomarańcze, sok i skórka
2 łyżki świeżej kolendry, posiekane (do przybrania)

Pokrój rybę w bardzo drobną kostkę. Włóż rybę, chilli, papryki, pomidory, szalotkę do miski. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj sok i skórkę z gorzkich pomarańczy. Trzymaj w lodówce do trzech dni, nadaje się do jedzenia już po pół godzinie. Przed podaniem dodaj posiekaną kolendrę.

©Antony Worrall Thompson
Przepis z programu SOBOTA W KUCHNI (odc.13)

wiesiek

postów: 2

07.11.2008 17:36

mam takie pytanie, czy oglądał ktos program w którym przygotowywany był tyńczyk krojony w kostkę i wymieszany z kolorową papryką, no coś w tym rodzaju, jeśli ktos oglądał ten program i ma ten przepis to proszę o odp :)

kakukaba

postów: 1

13.08.2008 15:42

wczoraj robiłem De Volaille według jego przepisu i było świetne bardzo dobre potrawy robi ten kolo

nikita666

postów: 370

27.07.2008 05:38

Fajny program, ciekawi goscie.

FIGA

postów: 12

12.03.2008 16:42

Witam

Znalazłam przepis na sernik cytrynowy z odcinka 11.Wszystko ok tylko tak się zastanawiam bo już nie pamiętam z tv czy mleko skondensowane ma być słodzone czy nie? Może ktoś z was robił serniczek.
Pozdrawiam
Figa

wteresa

postów: 1

26.02.2008 11:23

witam serdecznie....czy może ktos z państwa zapisał przepis na ryż gotowany z sokiem pomarńczowym i rozmarynem, a do tego stek również z pomarańczami. Nie zapisałam przepisu, a po wykonaniu wygladał niezmiernie apetycznie i chętnie przygotowałbym go. Pozdrawiam wszystkich

malina

postów: 1

08.02.2008 16:47

witajcie.

przesladuje mnie danie, ktorego koncowke zobaczylam zdaje mi sie w programie sobota w kuchni (ale glowy nie dalabym sobei uciac).
mianowicie zapiekanka pod ciastem francuskim (lub podobnym, w kazdym razie juz gotowym) pokrojonym w 4 kawalki.
wygladalo to doladnie tak, ze w naczyniu do zapiekania byla ryba lub mieso jakos spreparowana, bo widac bylo sos, a na gorze polozone kawalki ciasta francuskiego, dokladnie 4 polozone obok siebie, tak zeby to co bylo pod spodem moglo sie zapiekac.

wiem ze brzmi skomplikowanie, ale moze ktos ogladal calosc i wie o co chodzi. ja sie zalapalam na sam koniec jak gotowe bylo wyciagane z piekarnika :(

bakorek

postów: 2

08.02.2008 16:10

dzięki za przepis na zapiekane brzoskwinie.Pędzę do kuchni o 19 będą goscie.napiszę jak smakowało! Bakorek

05.02.2008 09:48

 

Witam

Czy może chodzi o ten przepis?? Ten jest z odcinka 68. Jest również na stronie pzry opisie programu oraz w bazie przepisów.

ZAPIEKANE BRZOSKWINIE

ilość osób: 4
trudność: łatwe

Składniki masy owocowej
2 puszki brzoskwiń w plastrach
100g miękkiego, brązowego cukru
100g masła
1 łyżka stołowa cynamonu
nieco olejku waniliowego

Składniki ciasta
250g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta cynamonu
250g cukru
3 jaja
250g miękkiego masła

Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Wszystkie składniki masy owocowej wrzucić do rondla, gotować, aż masło i cukier się roztopią. Nie doprowadzać do wrzenia.
W tym czasie przygotować ciasto: w misce wymieszać mąkę, cukier i cynamon. Wbić jaja, dodać masło, wymieszać, aż postanie miękka masa z grudkami. Nie powinna być zbyt wilgotna. Do małego, żaroodpornego naczynia wlać masę owocową, przykryć kawałkami ciasta. Nie musi to być równa, gładka warstwa, a wręcz przeciwnie. Wstawić do piekarnika na 18-20 minut, aż wierzch będzie złocisty, a przy brzegach będzie widoczny wrzący płyn. Wyjąć z piekarnika, nałożyć do 4 miseczek. Podawać gorące z lodami waniliowymi lub bitą śmietaną. Można serwować na zimno.

pozdrawiam

bakorek

postów: 2

02.02.2008 17:19

kochani! poszukuję przepisu na ciasto z brzoskwiniami z puszki.ciasto było pieczone w 70 odcinku przez czarnoskórą Panią -gościa programu. Pomóżcie!!!!!!

kucharka111

postów: 1

02.02.2008 17:07

Na początku za bardzo nie przepadałam za tym programem ale ostatnio bardzo go polubiłam.AWT jest super!Podobał mi sie przepis n ciasto z biała czekoladą i chili i na wołowinę duszoną z warzywami oraz wiele wiele innych.Jest OK polecam

miska

postów: 64

17.01.2008 11:23

Tresko,
pot au feu to wszystko, co wrzucimy do wielkiego gara (pot) i postawimy na ogniu (feu). Może być z wołowiną i podrobami, albo z baraniną (chociaż ja to chyba wolę bez) i z dowolnymi warzywami, na które jest sezon, albo są w lodówce. Przepis z programu AWT'a to jedna z wersji tego dania (może z okolic Tuluzy? te kiełbaski nie dają mi spokoju). Możemy wymyślać wersje autorskie - z kurczakiem, kurkami, prawdziwkami, cukinią... voila.

W oryginalnym przepisie jest 'pearl barley', czyli nasza kasza pęczak wlaśnie. Ziarno jęczmienia jest pozbawione twardych plew - i to dobrze - niestety razem z kiełkami, bo te dwie części ziarna są zrośnięte. Pęczak to ziarno po kolejnym etapie obróbki - nieco 'oszlifowany', żeby go było łatwiej jeść - no i na pewno pozbawiony w związku z tym jakichś bardzo cennych i odżywczych składników, ale zawsze smaczny.

Pozdrowienia i życzenia z-grypowego-ozdrowienia! :o)

post edytowany 1 raz, ostatnio 17.01.2008 17:15

Treska

postów: 161

17.01.2008 09:35

Też, Misko, o tym myślałam. Tylko po tych wszystkich moich zmianach czy to będzie jeszcze POT AU FEU ?! Ale co mi tam :)
Nie spróbowałam w weekend, bo grypsko jakieś mnie dopadło i ledwo się snułam po kuchni. Wszystko robiłam jak najmniejszym wysiłkiem i bez specjalnych prze(wy)myśleń.

Jednak co się odwlecze, to nie uciecze :) Opiszę jak wyszło :) Pozdrawiam.

miska

postów: 64

15.01.2008 10:17

Tresko,
robiąc krupnik doznałam iluminacji - po jęczmień nie trzeba daleko biegać, wystarczy do pobliskiego zieleniaka. Pęczak to przecież nic innego jak łuskane ziarno jęczmienia.
Pozdrowienia.

Treska

postów: 161

11.01.2008 08:47

Szczerze mówiąc, Misko, odpuściłam sobie to karmienie kurczaka kukurydzą, a kiełbaski będą nasze białe, zwykłe, bez porów, ale mam nadzieję, że i tak będzie to smakowite danko :)))
Dzięki za podpowiedź w sprawie jęczmienia :) Może na bazarze Szembeka znajdę (tu mam najbliżej).
Gorzej, bo nie mam takiego wielkiego gara, żeby to wszystko zmieścić :( Trzeba będzie coś wykombinować :)

Chenia

postów: 459

10.01.2008 23:15

Kokosowe makaroniki wypróbowane - są super, bardzo szybko się robią :-) polecam

miska

postów: 64

10.01.2008 22:39

Jęczmień można kupić z worka na wagę na większych bazarach (pod Halą Mirowską i Marymoncką oraz na Wolumenie we wtorki i piątki), a paczkowany w sklepach z bardzo zdrową żywnością. Przeczytalam jednak przepis i o wiele glębiej zadumalam się nad kurczakiem karmionym kukurydzą oraz kielbaskami wieprzowo-porowymi z Tuluzy...
Pozdrowienia

Treska

postów: 161

10.01.2008 08:37

Mięsożerna jestem, mnie więc "ciągnie" do dwóch dań z programu Anthonego, a mianowicie POT AU FEU (to takie danie jednogarnkowe z kurczakiem i olbrzymią ilością warzyw - tylko gdzie kupić jęczmień do tego ???) i BOCZEK PIECZONY Z ZIOŁAMI. Gdzieś przeczytałam, że przed rolowaniem można włożyć do środka boczku polędwiczkę wieprzową, więc może być jeszcze lepsze :)
Ale fakt, Cheniu, te muffinki wyglądały bardzo zachęcająco :) Oglądam wszystkie odcinki z ogromną przyjemnością :)))

Chenia

postów: 459

09.01.2008 16:30

Zaintrygowały mnie muffinki buraczane i kokosowe makaroniki z odcinka 74. Przepisy wydrukowane...

cathys

postów: 1

29.12.2007 13:44

Strasznie lubię Andego...Tylko dlaczego ma ciągle brudne i długie paznokcie? Jak coś sieka to mam wrażenie,ze zaraz posieka sobie kawałek paznokcia i ktoś to będzie musiał zjeść. Naprawdę szkoda, bo program i przepisy są super

jacek1f

postów: 2296

06.12.2007 19:15

Antos jest miły nadal, ale tak mi się tęskno zronbiło Droga Redakcjo Programowa Ktv...:-) za Rickiem S....

ech...

amitace

postów: 36

25.10.2007 18:15

w odinku 83 , w którym Anthony pokazuje clafoutis i mus czekoladowy, chodzi nie o wiśnie, ale o CZEREŚNIE. Widac to przyzbliżeniach owocków. Ale pewnie i z wiśniami ļędzie smacznie:-))

Chenia

postów: 459

01.09.2007 20:51

A dzisiaj robiłam WIEJSKĄ ZAPIEKANKĘ Z PUREE Z KALAFIORA. Sos kalafiorowy jest wspaniały... dużo pysznego jedzenia wyszło :-)))

Chenia

postów: 459

01.09.2007 00:08

W kuchniotece szukałam jakiegoś pomysłu na zapiekankę na kolację.
Znalazłam przepis na Mini zapiekanki z szynki i jaj z programu Sobota w kuchni:

Składniki
11 łyżeczek oliwy lub masła do posmarowania formy do mufinów
12 plasterków dobrej jakości szynki
12 dużych, wiejskich jaj
2 łyżki stołowe śmietany
sól morska
świeżo zmielony, czarny pieprz koszyk
4 łyżki stołowe startego parmezanu

Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Posmarować cienko oliwą lub masłem foremkę na 12 muffinów. Dno i brzegi każdego z wgłębień wyłożyć platerem szynki. Wbić po jaju. Dolać nieco śmietany, posypać solą, pieprzem i parmezanem. Piec 15-20 minut, aż jajka się zetną i powstanie szparka przy ściance foremki.
Zostawić na 5 minut do wystygnięcia, przeciągnąć nożem wzdłuż ścianki, wyłożyć gotowe zapiekanki na metalową kratkę. Podawać ciepłe lub na zimno.

Kolejne ciekawe zastosowanie formy mufinkowej :-)
Zapiekanki robiłam w małej formie na 6 mufinek (połowa składników z przepisu). Wyszło bajecznie - polecam przepis. Do tego były grzanki z masłem czosnkowo-pietruszkowym i arbuz na deser.

Nie oglądałam akurat wykonania przepisu w programie, czy ktoś może wie, czy jajko rozbełtać ze śmietaną przed wsypaniem parmezanu? Ja tego nie robiłam...

FIGA

postów: 12

30.08.2007 13:59

Dziękuje ślicznie,faktycznie zapomnialam o dziale z przepisami.
Pozdrawiam
Figa

jacek1f

postów: 2296

28.08.2007 14:37

no wła.snie, jest na sernik ten przepis wsrod wszytskich innych..
Musisz najlepiej w Programach kliknac w SObote i po lewej masz spis wszystkich prezpisow.

Składniki ciasta
75g herbatników digestive
40g masła
25g brązowego cukru demerara

Składniki farszu
50g miękkiego masła
175 g cukru
450g półtłustego sera białego
25g mąki
sok i skórka starta z 1 cytryny
3 jaja
150 ml lekko ubitej kremówki

Składniki wierzchu
150 ml bitej śmietany
450g mieszkanki owoców (jagody, maliny, czerwone porzeczki) lub opakowanie mrożonych owoców
cukier puder (dowolnie)

Przygotowanie
Posmarować cienko tłuszczem tortownicę o średnicy 23 cm. Wyłożyć dookoła boku długim paskiem pergaminu. Na dno położyć okrąg z pergaminu. Rozgrzać piekarnik do 160 stopni.
Wsypać herbatniki do torebki plastikowej, rozgnieść wałkiem. Roztopić masło na patelni, dodać herbatniki i brązowy cukier. Wymieszać dokładnie, przesypać do tortownicy. Docisnąć metalową łyżką. Pozostawić w chłodnym miejscu. W tym czasie przygotować farsz. Do dużej miski wrzucić masło, cukier, ser, mąkę, skórkę i sok z cytryny oraz żółtka. Ubić na gładką masę. Dodać bitą śmietanę, i wymieszać ostrożnie plastikową łopatką lub metalową łyżką. Elektrycznym mikserem ręcznym ubić sztywną pianę z białek. Przełożyć do masy i wymieszać ostrożnie. Przelać masę na spód, wyrównać wierzch plastikową łopatką. Piec w rozgrzanym piekarniku 1 - 1 ¼ godziny, aż się zetnie. Wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik na godzinę. Płaskim nożem przeciągnąć wzdłuż brzegu, następnie otworzyć tortownicę. Zdjąć pergamin i położyć ciasto na paterze. Zagłębienie w środku ciasta wypełnić bitą śmietaną. Posypać owocami i cukrem pudrem.

Przepis z programu SOBOTA W KUCHNI.

mereszka

postów: 272

28.08.2007 14:34

FIGA napisała 28.08.2007 14:30:
Może ktoś z was zanotowal przepis na sernik z mleka skondensowanego na spodzie z ciasteczek?
Gosciem Anthoniego wtedy byla kobitka jakaś.
Pozdrawiam
Monika
Figo,
Wszystkie przepisy z Soboty w kuchni dostępne są w dziale z przepisami :-) http:// www.kuchnia.tv/ program/ ?full/18361

FIGA

postów: 12

28.08.2007 14:30

Może ktoś z was zanotowal przepis na sernik z mleka skondensowanego na spodzie z ciasteczek?
Gosciem Anthoniego wtedy byla kobitka jakaś.
Pozdrawiam
Monika

marieta5

postów: 495

27.08.2007 18:59

Uwielbiam jego głos :) I takie fajne roztrzepanie :))

jacek1f

postów: 2296

27.08.2007 12:22

Anthony jest wspaniały, miły dla - czasem bucowatych - gości, mimochodem uczy i tłumaczy widzom, co trzeba... Nie nachalnie wesoły, ale super!

Marlej

postów: 202

26.08.2007 00:34

Też oglądałam na clubie i cieszę się, że jest na kuchni tv. Jeszcze mogła by dołączyć Nigella.

mereszka

postów: 272

25.08.2007 12:50

Sobota w kuchni wydaje się być (dla mnie :-)) jedyną perełką w tej chwili w kuchnia.tv... no i Julie, ale jej program taki króciutki, że zostaje niedosyt :-(

wesika

postów: 17

22.08.2007 14:02

ogladałam prawie wszystkie odcinki na clubie i bardzo się ciesze że mamy go w programie TV Kuchnia, ale najważniejsze że sa przepisy z których chętnie skorzystam.

amitace

postów: 36

07.08.2007 19:17

cudo!
pamiętałąm Andy'ego jeszcze z czasów programu na club.tv (nie wiem,czy jeszcze ejst gdzieś na kablówce) i Andy w ciągle rulez!;-) "dodam nasionka wanilii do gotowego kremu custard, dzięŻi temu wszyscy pomysłą, że jest domowy!" kul!!!!

marieta5

postów: 495

05.08.2007 15:18

Mereszka, ta rymowanka o trąbie chodziła dzisiaj za mną cały dzień ;-)))) Mój bratanek nie dał mi o niej zapomnieć :P

Wiem, wiem że w 'Sobocie... ' są goście :D Tak, powoli staram się do tego przyzwyczaić :))

mereszka

postów: 272

05.08.2007 13:23

W "Sobocie" zazwyczaj są goście :-) Musisz się do tego przyzwyczaić :-D

marieta5

postów: 495

05.08.2007 11:13

Oglądałam, niestety niecałą, powtórkę o 00:05. SUPER! Mimo, że nie przepadam za programami w których do wspólnego gotowania zaprasza się gości, ten wyjątkowo przypadł mi do gustu ;-)))

marieta5

postów: 495

04.08.2007 21:08

Buu... ja przegapiłam :( Ale z Billem to muszę oglądać!

mereszka

postów: 272

04.08.2007 13:07

No i super! No i bomba! Kto nie widział ten trąba :-)

Mam tylko prośbę, żeby z Anthonym można było przygotować "pyszny omlet", a nie "pysznego omleta" jak jest w opisie programu :-)

Pozdrawiam wszystkich fanów AWT!

mereszka

postów: 272

04.08.2007 10:55

kiwi napisała 29.07.2007 00:13:
Lubię ten program:)
Cos dla ciekawych, jak wygladali obecni kucharze kuchni tv parę lat temu :) Mozna zobaczyc ich popisowe dania, np. surfer Ben i jego jagnięcina w rozmarynie ;D
Kiwi, akurat seria, która będzie leciała na Kuchnia.tv jest z 2006 roku, więc większość znanych nam "celebrity chefs" jest nam już znana... choć, kto wie, może w programie pojawią się jakieś wschodzące gwiazdy? Oby! Ale pamiętam wcześniejsze programy, gdzie faktycznie można było zobaczyć niektórych w początkach ich kulinarnej przygody z telewizją :-)))

mereszka

postów: 272

04.08.2007 10:08

Ha ha ha... Bill będzie gościem Anthonego 6 sierpnia :-D musiałam to przeczuwać myląc Bena z Billem w pierwszym odcinku "Nagiego szefa" :-D

Emisje:
4 sierpnia, sobota, godz. 11:45 - odc. 1 "Paul Rankin i Gino D'Acampo"
4 sierpnia, sobota, godz. 00:05 - odc. 1 "Paul Rankin i Gino D'Acampo"
5 sierpnia, niedziela, godz. 11:45 - odc. 2 "Gennaro Contaldo i Merrilees Parker"
6 sierpnia, poniedziałek, godz. 18:55 - odc. 3 "Mike Robinson i Bill Granger"
6 sierpnia, poniedziałek, godz. 22:50 - odc. 2 "Gennaro Contaldo i Merrilees Parker"

jacek1f

postów: 2296

04.08.2007 09:40

aaaa, przepadnie mi pierwszy odcinek weekendowo!
:-(

Czy beda powtorki w tygodniu, jakos pozniej?

mereszka

postów: 272

03.08.2007 22:18

Bill sam w sobie to 100% sukcesu :-)

marieta5

postów: 495

03.08.2007 18:22

Eeeeeeeee...
Bill też by był fajnym gościem ;-D

mereszka

postów: 272

03.08.2007 14:17

<LOL>
Jasne, że Bena!
Nie wiem, o kim ja myślałam...
<LOL>

marieta5

postów: 495

03.08.2007 12:37

Mereszka, ja wczoraj u 'Nagiego szefa' widziałam raczej Bena a nie Billa :-)))))

mereszka

postów: 272

03.08.2007 10:06

Jeśli o Billa chodzi, to był we wczorajszym "1" odcinku "Nagiego szefa" <lol>

marieta5

postów: 495

02.08.2007 18:08

Nareszcie trafiłam na reklamę - teraz muszę trafić na program! Ale na pewno będę go oglądać, wystarczy, że zobaczyłam tam Billa i Curtisa :))

mereszka

postów: 272

01.08.2007 22:07

Nareszcie!
Uwielbiam A.W.T. :-D
Bardzo się cieszę!
Mam tylko nadzieję, że ktoś rzucił okiem na tłumaczenia (bo tym z Clubu troszkę brakowało :-/).

gaga

postów: 5

01.08.2007 14:26

Fajny program, ogladałam na innym kanale, lubię tego Pana i jego charakterystyczny głos. Ma tą ,,łatwość" gotowania. Czytałam, że prywatnie nie lubi się z Delią hehe. Ah ta konkurencja!

marieta5

postów: 495

29.07.2007 01:25

A ja nawet nie trafiłam na reklamę :( Koniecznie muszę obejrzeć.

kiwi

postów: 234

29.07.2007 00:13

Lubię ten program:)
Cos dla ciekawych, jak wygladali obecni kucharze kuchni tv parę lat temu :) Mozna zobaczyc ich popisowe dania, np. surfer Ben i jego jagnięcina w rozmarynie ;D