Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Wasze ulubione herbaty >

Mi w ostatnim czasie najbardziej smakuje herbata https://moyamatcha.com. Ma charakterystyczny, ciekawy aromat,...

Kambelina, 14.12.2017 | czytaj dalej


Przepisy na swieta >

Moim ulubionym i od razu koniecznym wypiekiem jest oczywiście sernik - nie...

B.Sadowska80, 14.12.2017 | czytaj dalej


Witam >

Witam wszystkich ;)

natka269705, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2009, wpisów: 30160
najnowszy wpis: 14.12.2017 12:29

Mamy 27397 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ SŁONECZNE ATELIER SMAKU

więcej >>

rzviro

postów: 212

26.08.2015 23:27

Dno, bezpłciowy badziew do entej potęgi!!!!!!!! Marnowanie czasu i prądu...... Za takie programy winna być chłosta dla "tfurcuff takich arcydzieł"

Gazo

postów: 5

26.08.2015 19:54

Mnie się nawet podobały te ich programy, chociaż d.. nie urywały.

________________
Filarum.pl - opinie. Pierwsza pożyczka do 1000 zł za darmo.
Moja opinia o Filarum.pl

post edytowany 1 raz, ostatnio 17.10.2015 21:01

Chief_Botta

postów: 16

18.01.2010 09:31

Bezsensu

Ela LISA

postów: 1956

17.01.2010 22:17

Zamiast zrobic cos, co moze sie podobac, jakis sensowny program, np o kuchni regionalnej. Robia takie byle co. Na co komu, takie programy, ktore czlowieka zniechecaja do gotowania.

snoozy

postów: 2419

17.01.2010 21:29

Co by nie było smutno to za tydzien nowa seria Zimowe Atelier Smaku.Ciekawe co będzie jeszcze bo wyczerpano już wszystkie pory roku :-)

cebul'ka

postów: 18

17.01.2010 14:51

próbowałam oglądac, próbowałam przebrnąc przez ich ksiązki- z pełnym szacunkiem dla tego co robią- ja tego nie kupuję :)

gulasz

postów: 17

01.01.2010 14:50

Uwielbiammm ich. Pani Jola (Jola Słoma- to zestawienie brzmi jak poemat :D:D:D) I pan Mirek są tak przerywanymi, oderwanymi od świata postaciami, ze zupełni mi nie przeszkadza to ze jedzą jakieś obsikane przez psy pokrzywy, albo ogórki z kako! Są inni i świetni. Pełen relax.

donkacper

postów: 26

29.12.2009 17:51

Nie wiem czy śmiać się czy płakać, najbardziej program lubi oglądać moja narzeczona, bo jak twierdzi Pan Mirek jest baaaardzo męski ;)

Ela LISA

postów: 1956

03.12.2009 10:59

Okropienstwo.

kropiak

postów: 60

10.11.2009 18:44

Ojej, no co Ty mówisz?
W każdym razie wczoraj widziałam znów kawałek i znów mi się podobało - o wiele lepiej się przentują w tych cieplejszych kolorach, a i wnętrze też jakieś cieplejsze się wydaje... Przez to nawet nieco dziwaczne potrawy są bardziej zachęcające :)

snoozy

postów: 2419

09.11.2009 20:47

Już przeszła cała nowa seria jesiennego i teraz jest powtórka

kropiak

postów: 60

09.11.2009 19:57

A czy było już jesienne atelier? Bo widziałam ich ubranych w żółcie i fiolety i spodobało mi się tak, że obejrzałam do końca :) Ale nie wiem czy to były jakieś stare odcinki, czy nowe?

mrowa

postów: 48

09.11.2009 13:25

jak komus sie nie podoba to nie musi ogladac.To nie komuna i mozna robic i ogladac co sie chce.

zuz

postów: 7

15.10.2009 11:19

a ja tam ich lubię :). SA specyficzni aczkolwiek maja coś w sobie co przyciąga wzrok i nie daje przełączyć na inny kanał.

Nigelboy

postów: 3

01.09.2009 17:31

Klingoni atakują!!! I niech się zdecydują, czy gotują, czy szyją, chociaż obie rzeczy wychodzą im tak samo beznadziejnie :)

Kfiatosss

postów: 18

27.08.2009 12:33

http://kfiatos.wrzuta.pl /obraz /4ldeib0g0mn /jola-klingon
tylko trzeba zlikwidować spacje:)

post edytowany 1 raz, ostatnio 27.08.2009 12:34

Dzidka

postów: 33

15.08.2009 22:35

Parcie na szkło Joli i Mirka jest doprawdy porażające. Muszą i już. Sam Mirek to może jeszcze jakoś by uradził ale w duecie ze sztuczną Jolą - klęska. Dla mnie podwójna, bo liczyłam, że zapoznali się z konstruktywną krytyką i coś tam wzięli do siebie.
Niestety - zasadniczym ich celem jest autokreacja. Sorry, nie kupuję tego bo komuna się już skończyła i teraz trzeba sobie zapracować na to, że cię kupią. A oni ( a w domyśle Marczuk-Pazura) wciąż myśli, że jak coś kolorowe to głupi Polak kupi. Otóż NIE.

magnolia

postów: 61

14.08.2009 18:05

Przy takich prowadzących nawet 8min to dużo ;)

snoozy

postów: 2419

10.08.2009 17:06

To chyba nie masz większego problemu bo program trwa 8 min :-)

magnolia

postów: 61

10.08.2009 16:14

witam:-)
moim zdaniem program nie nadaje się do pokazywania... wymiękam po 10min i zawsze przełączam. nie podobają mi się przepisy, a prowadzący są cholernie drażniący.

snoozy

postów: 2419

04.08.2009 19:20

To jest podstawa przy robieniu czegokolwiek z płatków dzikiej róży.

Ela LISA

postów: 1956

04.08.2009 17:25

Czy wycinales z platkow zolta czesc? Babcia zawsze wycinala.
Twierdzila ,ze bedzie gorzka konfitura bez tego.

snoozy

postów: 2419

03.08.2009 11:51

Dokładnie.każdy poczatkujacy wegetarianin chyba szybko wróci do mięsa po takim programie

jacek1f

postów: 2296

03.08.2009 10:32

ja przez nich zaczałem znow myslec o miesie:-))) Ze smakiem wielkim...

snoozy

postów: 2419

03.08.2009 10:02

Zrobiłem nalesniki z konfitura z płatków róż o chipsy z pokrzywy i na tym koniec

Ela LISA

postów: 1956

03.08.2009 08:24

Robiles moze, ktores z proponowanych dan?
Przekonalo Cie cos do tego, zeby to ugotowac?
Mnie nie.

snoozy

postów: 2419

02.08.2009 23:54

Dania w programie są na swój sposób interesujące ale więcej w nich jako takiego artyzmu niż jedzenia.

Ela LISA

postów: 1956

02.08.2009 20:52

Wiesz , jak sie wchodzi srodowisko znanych osob, to robi sie pozniej rozne dziwne rzeczy.Wiele osob, nie majac o czyms bladego pojecia, wykorzystuje slawe, rodzicow, mezow, itd.
Nie wplywa to dobrze na nich.I opinie innych osob, o takich protekcjach, czy osobach.Program,ogolnie byl do niczego, i taki pozostal.Zainteresowaly mnie tylko chipsy z pokrzyw.
Czegos takiego, nigdy wczesniej nie widzialam.

snoozy

postów: 2419

02.08.2009 20:31

Ja nic o łóżku nie pisałem i nie interesuje mnie to.Dziwne jest tylko to,że profesjonalne programy zabieraja się Ci, którzy nie mają o tym pojęcia

Ela LISA

postów: 1956

02.08.2009 15:26

Wiesz u nas, wiele osob, robi kariere przez lozko.Zaczynaja od tego, potem ida dalej. Zwlaszcza osoby, ktore inaczej nie mialyby szansy na cokolwiek w naszym kraju. To jest zenujace.
Co do programu, to jest to raczej pokaz tego,czego nie powinno sie robic.

nikita666

postów: 370

02.08.2009 13:56

I to jest kolejna kompromitacja kuchni.tv od strony przygotowania bo przeciez pani Pazura sama przyznaje ze sie na tancu nie zna a jest w jury programu tanecznego, kucharka nie jest ale robi program kuchni i nie byloby w tym nic zlego (np. Maryla nie ma chyba dyplomu kuchara a jest ok i taki program ma sens) gdyby nie fakt ze ona jest typowa celebrytka ktora nie umie niczego, ani zawodowo nie gra w filmach (czasem epizod jak byly maz zalatwi role), jury tanca ale zero widzy o tym i teraz kuchnia.

Moznaby rzecz, że taka mini lokalna Paris Hilton, nic nie umiem ale pcham sie do telewizji. I OK ma prawo sie pchac tylko po co zatrudniac kogos kto sie na tym nie zna. Moze to byc jeden z powodow dla ktorych atelier jest tak beznadziejnym pogramem, szefowa programu nie zna sie na kuchni, prowadzacy rowniez nie sa kucharzami wiec o co w tym wszystkim kaman? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ...

snoozy

postów: 2419

31.07.2009 15:23

Dla mnie samą zagadką jest to,ze producentem jest Pazurowa, która zasiada w jury YCD i na TVN style.Co ma wspólnego z gotowaniem?Nie mam pojęcia

nikita666

postów: 370

31.07.2009 13:31

Charyzmy sie nie da wyuczyc :)

Zreszta oni sie chyba zawodowo zajmuja moda czy czyms takim, jakies tam tkaniny nie wiem dokladnie czy musza u licha gotowac na ekranie? Po co? Niech sie zajmuja tym na czym sie znaja, w jakim cleu kuchnia.tv zatrudnia takich ludzikow?

Kfiatosss

postów: 18

31.07.2009 12:37

hm... to, że lepiej niż ostatnio nie stwierdza faktu, ze nadal mega miernie:( a w sezonie fajnie jeść tylko warzywa... nawet jak się nie jest wegetarianinem. Sory Mirku i Jolo wciąż jestem zażenowany i chyba nigdy się to już nie zmieni. Nie chce oglądać 50 serii żenujących prowadzących żeby po 15 latach stwierdzić ze trochę się wyrobili albo to masz albo nie. Nawet ja byście Państwo się wyuczyli charyzmy to i tak będzie to widać.

snoozy

postów: 2419

27.07.2009 20:16

Znam koze rabina ale akurat nie wpadło mi to do głowy w atelierze.Dobre :-))))

jacek1f

postów: 2296

27.07.2009 20:06

chyba znasz słynną kozę rabina?
DO rabiego przyszedł Żyd po pomoc i rade i wyznał mu, że juz nie wytrzymuje w jednej zbie z żoną, 4 dzici, teściem i teściową...
Rabi pomyślał i poradził mu kupić kozę.. Na biadolenie odparł, - zaufaj!
W skrócie, bo więcej było zakupów, ale potem po jakimś czasie rabi kazał pozbywac sie koloejno rzeczy i okazałó się, ze w tej jednej izbie jest tyyyyyyyle miejsca dla dzici i wszystkich innych..

:-)

Nadmiar presji i obciążenie towrzone specjalnie ponad miarę, jako systemy szkoleniowe wszechobecne, a potem nagły kontrast zwolnienia dla psyche obiektu,
po teoretycznej poprawie (prawdziwej w czasie biezącym, a oszukanej do stanu wyjściowego) to "koza rabina" właśnie.

Jest wszędzie:-))

snoozy

postów: 2419

27.07.2009 19:36

Koza rabina? no to dobre :-)
No cóż tak jest w TV .parcie, zaparcie wazne by byc

migotka333

postów: 1184

27.07.2009 19:35

a moim zdaniem jest lepiej niż w poprzednim programie :-)
a niech się lansują gdzie tam ich tylko chcą, ja ich nigdzie indziej niż na kuchnia.tv czy empik.com to nie widziałam.
tylko niech mi z pudełka tofu nie wyskakują :-D

jacek1f

postów: 2296

27.07.2009 19:26

jakie oswojenie ??? gdzie???

:-)) basta, chyba na zasadzie kozy rabina - obejrzymy pierwszą serie potem odcinek drugiej i juz oswojeni? :-)))

masakra totalna i ciągła - ale parcie na szkło jest i znajomi też:-(

snoozy

postów: 2419

27.07.2009 19:21

W TVN też byli?Nie wiedziałem.W jakim programie?Wiem,że była Brygida w Dzień Dobry TVN

nikita666

postów: 370

27.07.2009 18:17

przeciez to nie jest ich 1 programa zeby sie bali kamery, probowali juz chyba w kazdej mozliwej telewizji, np. bywali w tvn a ona czesto miala wypowiedzi nie kulinarne takze kamere to oni doskonale znaja tylko program jest do niczego

snoozy

postów: 2419

27.07.2009 16:18

Myśle, że z czasem przyszło im oswojenie z kamerą.Rzeczywiście są bardziej naturalni

migotka333

postów: 1184

27.07.2009 16:00

po obejrzenie jednego odcinka widzę, że jest lepiej niż w poprzednim programie. Się państwo lepiej obywają z kamerą i jest tak mniej sztucznie
:-)

snoozy

postów: 2419

24.07.2009 09:43

A dlaczego chcesz zastąpic?Wiele osób się na to decyduje bo zbyt dużo sypią asofetidy do dań co sprawia,ze nie jest smaczne.Asofetida jest bardzo aromatyczna i wystarczy jej tylko odrobina by uzyskac smak

Ela LISA

postów: 1956

24.07.2009 07:31

Wedlud tego co wszedzie pisza, powinna zastapic.,Tyle tylko, ze u nich, zakazy religijne zakazuja jadania cebuli.U nas mozemy ja jesc.W indyjskich daniach,cebula jest bardzo wazna.

evatka

postów: 4

24.07.2009 01:38

Cześć wszystkim, mało wiem o kuchni indyjskiej, czy ktoś może mi napisać, czy przyprawą asafoetida naprawdę można zastąpić czosnek i będzie smakowało jak z czosnkiem??? Z góry dziękuję!

snoozy

postów: 2419

18.07.2009 19:31

Ich dania nawet nie stały koło kuchni indyjskiej.To jest tai lans pod publiczke ale z niezbyt udanym efektem

Arczi

postów: 89

18.07.2009 19:20

Kolejny polski program i jakoś znowu nie przypadł mi do gustu. Dziwni prowadzący, dziwne przepisy, zupełnie tak jakby brakowało dobrego wegetariańskiego jedzenia. Naleśniki z różą? Chipsy z pokrzywy? Dziękuję, postoję. Babka dziwnie się czesze, choć z drugiej strony kolo jest w sumie OK i generalnie poradziłby sobie lepiej sam. Nie jestem przeciwnikiem potraw bezmięsnych, ale z własnego skromnego doświadczenia zaproponowałbym jakieś bardziej mainstreamowe przepisy (z tych prezentowanych jakoś nic mnie specjalnie nie zainteresowało). Ogółem może nie jest to porażka rzędu Brygidy, ale kuchnia indyjska (do której prowadzący często nawiązują) ma o wiele ciekawsze dania w repertuarze. Podsumowując, lekko zmarnowany potencjał.

Ela LISA

postów: 1956

16.07.2009 22:54

Przepraszam ,nie przeczytalam wczesniej Twojej odpowiedzi.
Jak zwykle zreszta. Wiem tyle,ze tak jak napisales powyzej 100 C . Twoja informacja jest lepsza.Konkretna.Sama sie do niej zastosuje.

snoozy

postów: 2419

16.07.2009 22:06

Na pewno temperatura powinna byc powyżej 100 stopni

Ela LISA

postów: 1956

16.07.2009 20:55

Mysle ze 100-120 C . w tej temperaturze, gina bakterie. Nie wiem czy wszystkie, kiedys sie sloiki wygotowywalo, 100 C na pewno.

snoozy

postów: 2419

16.07.2009 19:19

Chos to nie tu powinno paśc to pytanie bo w temacie o programie P.Maryli to ja akurat robie w ten sposób,ze najpierw słoiki myje detergentem,bardzo dobrze spłukuje i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na ok 20 min tj do momentu aż zobaczysz,że na sciankach słoików nie ma wody.Jeżeli chodzi o nakrętki do wkładam je do garnka, wlewam wode i czekam do ich zagotowania i odstawiam.

Anita

postów: 2

16.07.2009 19:07

bardzo prosze o informcje nt wypiekania sloikow. a mianowicie w jakiej temperaturze i ile czasu wykonuje sie ta czynnosc. z tego co widzialam to p. Maryla wypieka sloiki na suchej blaszce - niestety nie powiedziano (a moze nie widzialam tego programu) informacji, o ktore wlasnie pytam :-)

snoozy

postów: 2419

15.07.2009 17:09

Musisz się niestety sama przekonac bo mnie akurat niezbyt prędko do próbowania takiego czegoś :-)

kropiak

postów: 60

15.07.2009 10:08

Niestety mnie nie zainspirował jakoś, być może trafiłam na zły odcinek. Czy ktoś z Was próbował koreczków z ogórka, śliwki, suszonego pomidora posypanych kakao? Da się to w ogóle zjeść? Jak piszecie o tych naleśnikach z różą, to rzeczywiście brzmi smakowicie, ale ten odcinek z koreczkami cały był jakiś nie tego... Mało inspirujący w każdym razie :(

snoozy

postów: 2419

15.07.2009 09:46

Też sobie zrobiłem to danie.Pycha :-)

nikita666

postów: 370

14.07.2009 22:13

i prawidlowo, programy maja inspirowac :)

ismena

postów: 12

14.07.2009 22:08

witajcie, dawno mnie tu nie było ale po obejrzeniu odcinka Słoneczne Atelier, o którym wogóle nie wiedzialam, stwierdzam,że prowadzący jeszcze bardziej rozwinęli skrzydła, są zdecydowanie luźniejsi a co do przepisu, naleśniki z różą i lodami to chyba pycha, bo program zachęcił mnie do zrobienia tego pysznego posilku.
pozdrawiam wszystkich obecnych

Ela LISA

postów: 1956

11.07.2009 07:24

To prawda, pisza,tylko nie wiedza o czym.

snoozy

postów: 2419

10.07.2009 22:11

Elu nie reaguj na takie trole bo to młyn na wode.Chyba jeszcze nigdy w ciągu jednego dnia nie było aż tylu nowych forumowiczów o tak "świetnym pierwszym wpisie i wrażeniu"Pudel już się zapchał więc czas na inne fora

Mac

postów: 1

10.07.2009 22:01

Witam wszystkich, jestem Tu pierwszy raz, czytajac posty mam wrazenie...ze trafilem nie na strone programu kulinarnego, tylko na Pudla! ile negatywnych emocji, i to gdy mamy mowic o jedzeniu. Nie mam duzego doswiadczenia w gotowaniu, ale program mi sie spodobal, swietna grafika, nakrecone nowoczesnie, a jesli ktos wszystko sam wie o jedzeniu, to po co oglada ten program? Wyluzujcie:) zycie jest piekne

Ela LISA

postów: 1956

10.07.2009 21:42

Czy to nie nasz Fiutaccio powrocil? Typowy komentarz.

snoozy

postów: 2419

10.07.2009 19:19

Dziś mi się podobało jak robili konfiture z płatków róż.Naleśniki z lodami też były ok.

nikita666

postów: 370

10.07.2009 19:18

prosze admina o sprawdzenie osoby ktora to wpisala, insynuacja ze dla kogos pracuje jest klamstwem

chyba ze jest to jakis dziwaczny zart, wpis i tak nie na temat wiec do usuniecia

post edytowany 1 raz, ostatnio 10.07.2009 19:20

czikita

postów: 1

10.07.2009 19:14

nikita666 napisał 10.07.2009 14:50:
no co wy kwiatkow nie jecie? kolce z roz sa najsmaczniejsze, najlepiej posypcie kakao bedziecie wtedy modni i cool :)
Obserwuję Cię nikita DeVille od dłuższego czasu i jak na diabła przystało sypiesz złoścliwościami z rekawa cały czas... Taka praca, współczuję. Może jednak zatrudnij się u innego pracodawcy bo szkoda talentu. Pozdrawiam

minutka

postów: 1250

10.07.2009 16:33

A dla dodatkowego koloru jeszcze trochę świeżych trocin i wiórów a la prosciutto ;-)))))

snoozy

postów: 2419

10.07.2009 16:04

Modni to będziemy jak te kolce wepniemy we włosy (których ja akurat nie mam :-)) a do gara włożymy garśc trawy i posypiemy uprażonymi skorupami z kasztana.To jest dobiero coooooolllllll :-)

nikita666

postów: 370

10.07.2009 14:50

no co wy kwiatkow nie jecie? kolce z roz sa najsmaczniejsze, najlepiej posypcie kakao bedziecie wtedy modni i cool :)

post edytowany 1 raz, ostatnio 10.07.2009 14:51

Ela LISA

postów: 1956

10.07.2009 09:04

Dekoracja tak. Do jedzenia, nie uzywam.

snoozy

postów: 2419

09.07.2009 21:05

Ja lubie ale jako dodatek dekoracyjny w małych ilościach i jeżeli ktoś lubi to może sobie je później zjeśc ale na pewno nie władowałbym komuś na tależ garści kwiatków by to zjadał

Ela LISA

postów: 1956

09.07.2009 20:45

Ja ogolnie, nie lubie kwiatow w potawach.Zdecydowanie nie!!

snoozy

postów: 2419

09.07.2009 19:44

Dzisiejsze gruszki nadziewane serem plesniowym były ok choc ja raczej użyłbym gorgonzoli z orzechami włoskimi zamiast lazura.Dowalenie na tależ z 5 rodzajów kwiatków to lekka przesada.Przecież takie połączenia smakowe powodują raczej mdłości niż przyjemnośc.Każdy z kwiatków był o intensywnym smaku i zapachu

Ela LISA

postów: 1956

09.07.2009 17:05

Kielbasa,tylko z kiszonymi ogorkami.Ten program ,zawsze byl do niczego.Czego oczekiwaliscie o Mirka i Joli.?

nikita666

postów: 370

09.07.2009 15:52

Kiełbasa Elisabeth z balsamico, miodem, truskawkami, kakao, ogorkami, dzemem i sledziami w occie - pysznosci.

dla mnie to juz jest nie tylko kulinarny idiotyzm ale w 100% dzialanie NA SILE bez zadnego pomyslu na program, przeciez byle kto moze przed kamera dodac kompletnie nie pasujace smaki dopowie ze to extra fusion a jak ci nie smakuje to jestes cienias bo to przeciez modne i cudowne

niektorzy przed kamera powinni sie troche opamietac... chociaz mam wrazenie, ze juz jest za pozno, swoja droga taka ilosc sosu sojowego jaka dodal Adam do ogorkow niby jak ma zneutralizowac smak tak duzej ilosci miodu? a jeszcze mowi zeby nie solic do sos jest slony, porazka jedna wielka poraza uzywam czesto sosu sojowego i nikt mi nie wmowi ze jest tak slony jak opowiadaja te dziwaki w programach, tym bardziej jasny, to samo olej sezamowy, mowia ze jest tak intesywny itd gowno prawda, troche dasz to prawie nie wyczuwalny, jak dasz pol butelki to ok przegiecie ale po co ciagle naginac i opowiadac te bzdury?

snoozy

postów: 2419

09.07.2009 15:43

Ogórki z kakao, pomidory z lodami sojowymi, chwasty z herbatą.Co następne.Obstawiamy?To już jest mało śmieszne i dziwne

marghe

postów: 356

09.07.2009 12:59

I znowu niewypał.
Po co ja to włączam i się katuję?

Wędzona mozzarella w ostatnim odcinku mnie lekko przytkała. Ki diabeł?

Nie wspominając o ogókach posypanych kakao i ledwo umoczonych w sosie (przeciez one nie zdążą nawet złapać smaku owej "marynaty")

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 20:00

Polecam szczerze.10 letnia kosztuje 39 a 5 letnia 11 zeta

nikita666

postów: 370

07.07.2009 19:50

nie tak zle, trzeba wyprobowac

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 19:47

Ja dostałem z VomFass i kosztował 50 zł 100ml ale starcza go na bardzo bardzo długo bo jest bardzo gęsty i aromatyczny.

nikita666

postów: 370

07.07.2009 19:42

po prostu to wedlug mnie nie pasuje do siebie, watpie aby chodzilo o jakosc balsamico, hmm moze kto wie jak uzywam tego z modeny, ile kosztuje 30 letni? zapewne tyle co cala moja wyplata? :p

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 19:31

Oj Nikita Nikita :-)
Ja kiedyś na sama myśl o truskawkach z czymś innym niż śmietana i cukier robiło mi się bardzo źle.Pierwszy raz jadłem truskawki z pieprzem i balsamico u cioci we Włoszech.Prawie mnie siłą zmusiła.Teraz jej za to dziękuje.Jak rozpoczyna się sezon truskawkowy to pierwsze co robie to cukier+balsamico i na godzine do lodówy.Podejrzewam,że masz złe skojarzenie bo nie próbowałeś prawdziwego 30 letniego balsamico, który ma w sobie naturalną słodycz i świetnie podkreśla smak truskawek.Ja oczywiście nikogo nie namawiam na siłe ale jak ktoś ma możliwośc spróbowania to polecam

minutka

postów: 1250

07.07.2009 19:25

Ja też lubię truskawki z grubo mielonym pieprzem i balsamico. Ale rozumiem, nikito, że komuś może takie połączenie nie smakować.

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 19:19

To jest ped za stadem.Ja tez tego nie lubie.

nikita666

postów: 370

07.07.2009 18:45

znow miod z warzywem porazka, ja lubie miod ale np. do herbaty albo tak o sam nie w takich polaczeniach :///

w dodatku denerwuje mnie to, ze czesto chodzi o mode a nie smak, dzis jak ktos powie, ze nie lubi truskawek z balsamico to kazdy robi dziwne oczy, trzeba lubic bo taka moda a ze smak do niczego to malo wazne ale cicho snoozy chyba lubi ;p

widze ze cenzura coraz wieksza, uzylem slowa WKURZA i smak do d... i juz nie mozna wpisac sie, hahaha czysta komuna

post edytowany 1 raz, ostatnio 07.07.2009 18:46

minutka

postów: 1250

07.07.2009 16:46

Dzisiejszy odcinek zupełnie nie dla mnie - miód gryczany (z ogórkiem dla snozy'ego) i bakłażan ;-(

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 16:29

Elu zajrzyj do Poczęstuj zdrowiem pod hasło dania z roślin dzikorosnących tam podałem przepis

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 16:27

A jak je robisz.? Kiedys taka Pani z dzialki,robila pokrzywe jak salate,czy surowke. Polewala smietana ,lub olwa z cytryna.
Nie skusilam sie.Moze zrobilam blad.

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 16:18

Elu te pokrzywy co ja robie nie mają takiego smaku i zapachu.Podczas przygotowania wszystko znika i pozostaje bardzo apetyczny efekt

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 16:17

Te pokrzywy,sa bardzo zdrowe. Co prawdza zapach i smak,maja koszmarny,ale warto je jesc.
Czasami,kupuje pokrzywe i pije,zatykajac nos.Swietnie oczyszcza krew.

snoozy

postów: 2419

06.07.2009 20:29

Dzisiejszy odcinek był pod hasłem pokrzywy.Przygotowyje ja podobnie tylko zamiast orzechów piniowych dodaje prażone ziarno sezamu i troche jogurtu naturalnego.Chipsów z pokrzywy nie znałem

Don_Fiutaccio

postów: 51

03.07.2009 17:06

nikita666 napisał 03.07.2009 09:25:
moze sie jeszcze kiedys chlop zmieni ale oficjalne ostrzezenie jakies to chyba podstawa, i niech pamieta o jednym:

"Nie mam prawa robić ani mówić czegokolwiek, co pomniejsza człowieka w jego własnych oczach. Liczy się nie to, co ja myślę o nim, lecz to, co on myśli o sobie samym. Uwłaczanie godności człowieka jest przestępstwem."
Antoine de Saint - Exupery
nie widzę związku pomiędzy stwierdzaniem obiektywnego FAKTU o problemie otyłości pewnych osób związanego z tłuszczem wysiękającego z potraw, a "uwłaczaniem godności człowieka".

Don_Fiutaccio

postów: 51

03.07.2009 17:04

snoozy napisał 03.07.2009 08:09:
Podstawą jest łamanie regulaminu, chamstwo w wypowiedziach o prowadzacych programy i forumowiczach, beszczelnośc, homofobia, wysmiewanie się z ludzi otyłych.mam jeszcze wymieniac?
to są wyłącznie twoje *interpretacje* tego co ja piszę. równie dobrze można zinterpretować to co ty piszesz na dowolny sposób. to, że o osobie otyłej napisze się, że jest otyła (i więc niekoniecznie powinna promować potrawy otyłość tą pogłębiającą) nie jest jak to piszesz "wyśmiewaniem się", i tp.

nikita666

postów: 370

03.07.2009 09:25

moze sie jeszcze kiedys chlop zmieni ale oficjalne ostrzezenie jakies to chyba podstawa, i niech pamieta o jednym:

"Nie mam prawa robić ani mówić czegokolwiek, co pomniejsza człowieka w jego własnych oczach. Liczy się nie to, co ja myślę o nim, lecz to, co on myśli o sobie samym. Uwłaczanie godności człowieka jest przestępstwem."
Antoine de Saint - Exupery

post edytowany 1 raz, ostatnio 03.07.2009 11:56

snoozy

postów: 2419

03.07.2009 08:09

Podstawą jest łamanie regulaminu, chamstwo w wypowiedziach o prowadzacych programy i forumowiczach, beszczelnośc, homofobia, wysmiewanie się z ludzi otyłych.mam jeszcze wymieniac?

Don_Fiutaccio

postów: 51

03.07.2009 00:17

nikita666 napisał 02.07.2009 19:10:
proponuje bana dla tego Fiutacio, moze admin chociaz RAZ zrobi cos sensownego
na jakiej podstawie? opinia odmienna dot. programow i ich prowadzących od *kilku* innych forumowiczow nie jest do tego podstawą.

nikita666

postów: 370

02.07.2009 19:10

proponuje bana dla tego Fiutacio, moze admin chociaz RAZ zrobi cos sensownego

Don_Fiutaccio

postów: 51

02.07.2009 18:09

nikita666 napisał 02.07.2009 16:56:
ma koles gejowate ruchy i gejowato wyglada
jestem zaskoczony... dlaczego nie pojawił się wpis "ten kretyn znowu prowokuje, przecież Mirek jest męski jak cholera, prawdziwy macho w kuchni"???

Don_Fiutaccio

postów: 51

02.07.2009 16:07

fajna jest zajawka programu... jak zwykle bardzo męski Mirek podrzuca tym razem platki roż z kosza podanego mu przez Słomę. no cudownie, poprostu...

Ela LISA

postów: 1956

02.07.2009 11:57

Jak ja oceniles? Zna sie na gotowaniu. Jola i Mirek,maja bardzo ubogie propozycje.Jej byly kolorowe,sloneczne i pyszne.Zupelne przeciwienstwo.

snoozy

postów: 2419

02.07.2009 11:00

ja pamietam z Tv i z Czasopisma kuchnia

Ela LISA

postów: 1956

02.07.2009 10:24

Czy pamietasz Kinge? Moze ktos z Was, wie o kim mowie.?
Gotowala czasami w Gotowanie na Ekranie.
Jak gotowala? Cudownie.Jakie ciasta, ryz,warzywa. Trzeba zobaczyc.Kto ma stare numery KUCHNI,znajdzie ja tam.

snoozy

postów: 2419

02.07.2009 10:15

Nie mają znajomości i układów.Nie lubie czegoś takiego bo wartosciowi ludzie gdzies przepadają

Ela LISA

postów: 1956

02.07.2009 09:26

Wiesz o kogo chodzi ? Kinga byla kiedys nawet u KUCHNI.
Mila, ladna, ruda dziewczyna,wspaniale gotujaca.Szkoda ze takie osoby nie maja swojego programu.

snoozy

postów: 2419

02.07.2009 07:48

Oby tak było bo chyba nie strawie banialuków itp

Ela LISA

postów: 1956

02.07.2009 05:13

Bedzie to samo,co bylo.Chyba ze,poczytali to,co wypisywalismy na forum. Moze beda chcieli pojsc w slady Kingi Blaszczyk.

snoozy

postów: 2419

01.07.2009 23:41

Warzyw z łąk i pól z Polski i Indii.Jestem bardzo ciekawy.Chyba troche nawiążą do Kuchni Dzikiej z Natury

nikita666

postów: 370

01.07.2009 21:02

ja chetnie ogladne bo czasem robie takie diety warzywne i moze sie cos przydac, teraz bedzie mnostwos swiezych warzyw

KATARZYNKA

postów: 760

01.07.2009 20:27

Też rzucili mi się w oczy. Mimo, że zazwyczaj daję wszystkim jeszcze jedną szansę, to w tym przypadku nie wiem czy się na to zdobędę.

snoozy

postów: 2419

01.07.2009 20:21

Mamy Adama na lato i będziemy mieli Jola i Mirka na lato.Ciekawe co letniego wykombinują