Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Dopłata >

Hej, czy jest tu ktoś zorientowany w temacie, kto mógłby mi powiedzieć,...

Miles, 23.10.2017 | czytaj dalej


Dzień dobry >

Cześć, jestem nowa, dlatego się z Wami witam ;>

sfinks, 23.10.2017 | czytaj dalej


Designerskie meble >

Witam a co myślicie o takim rozwiązaniu jak inteligentne systemy w domu?...

Alerops, 23.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1977, wpisów: 29966
najnowszy wpis: 23.10.2017 23:44

Mamy 27186 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Słodko-pikantny Kuskus Curry enigma fusion

enigma

postów: 24

15.03.2008 10:16

Bajecznie szybka do przygotowania propozycja dla fanów kuskusu znudzonych smakiem tabouleh. Doskonałe na lekki, acz sycący lunch.

Skladniki na 2 osoby
szklanka kuskusu błyskawicznego
średnia czerwona papryczka chili
1/3 szklanki sułtanek
garść świeżej kolendry
łyżka dobrego płynnego miodu
łyżeczka oliwy
czubata łyżeczka curry
sól

Przygotowanie
Kuskus przygotować, zalewając szklanką wrzącej lekko posolonej wody i zostawiając pod przykryciem na pięć minut. Rodzynki również zalać wrzątkiem i odstawić na chwilę. W międzyczasie drobno posiekać chili i kolendrę. Przygotować dressing, dokładnie ucierając miód z oliwą i curry. Odcedzić rodzynki i wraz z pozostałymi składnikami wymieszać z gotową kaszą

W zależności od upodobań można, rzecz jasna, zmienić proporcję, dodając np. więcej sułtanek dla zaakcentowania słodkiego smaku albo też nie żałując chilli, jeśli jesteśmy amatorami wyraźnie ostrych potraw.