Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej


Meble z Ikei >

Jeżeli chodzi o jakość wykonania mebli i wytrzymałość materiałów to z czystym...

Katulla, 19.10.2017 | czytaj dalej


jakie meble do kuchni >

Najlepiej wybrac meble na wymiar, wtedy bedzie wszystko idealnie do siebie pasowac....

piotr_e, 18.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29952
najnowszy wpis: 19.10.2017 14:59

Mamy 27174 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ śledzie inaczej-1kg matias lub ala-matias

mariango

postów: 1

05.02.2008 13:15

robimy prawdziwe rolmopsy/przepis znajdziecie wszędzie/,ale uwaga! śledzie bez skóry.
gdy rolmopsy gotowe /trwa to parę dni/ bierzemy ok. 1-1,5 litra
dobrego oleju /polecam "kujawski"/ ,wsypujemy 1 łyżeczkę/kulki/ gożdziki, jałowiec, ziele ang. 3listki laurowe i dodajemy ok. 200-250g dobrego koncentratu pomidorowego.
całość doprowadzamy prawie że do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. zdejmujemy z ognia i studzimy.gdy zalewa jest jeszcze więcej niż ciepła,dodajemy 3 łyżki stołowe miodu i płaską łyżkę stołową cukru. mieszamy. gdy całość zalewy będzie chłodna, zalewamy nią gotowe rolmopsy. całość odstawiamy na 5 dni. długi to proces, ale gwarantuję,że jest to odlot
mariango