Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Dom na sprzedaz >

Witam gdzie znajdę ofertę nieruchomości, interesują mnie między innymi domy na sprzedaż...

miamich, 15.12.2017 | czytaj dalej


David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej


Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2011, wpisów: 30164
najnowszy wpis: 15.12.2017 13:47

Mamy 27404 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ śledzie inaczej-1kg matias lub ala-matias

mariango

postów: 1

05.02.2008 13:15

robimy prawdziwe rolmopsy/przepis znajdziecie wszędzie/,ale uwaga! śledzie bez skóry.
gdy rolmopsy gotowe /trwa to parę dni/ bierzemy ok. 1-1,5 litra
dobrego oleju /polecam "kujawski"/ ,wsypujemy 1 łyżeczkę/kulki/ gożdziki, jałowiec, ziele ang. 3listki laurowe i dodajemy ok. 200-250g dobrego koncentratu pomidorowego.
całość doprowadzamy prawie że do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. zdejmujemy z ognia i studzimy.gdy zalewa jest jeszcze więcej niż ciepła,dodajemy 3 łyżki stołowe miodu i płaską łyżkę stołową cukru. mieszamy. gdy całość zalewy będzie chłodna, zalewamy nią gotowe rolmopsy. całość odstawiamy na 5 dni. długi to proces, ale gwarantuję,że jest to odlot
mariango