Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej


Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30163
najnowszy wpis: 15.12.2017 00:32

Mamy 27399 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Sałatka z ananasem w sosie czosnkowym

Chenia

postów: 459

12.06.2007 16:28

Tylko te 139 zł... nie dam rady w tym miesiącu!

jacek1f

postów: 2296

12.06.2007 16:27

warto, warto.

Chenia

postów: 459

12.06.2007 16:21

Teraz to już muszę kupić tę żeliwną patelnię grillową w IKEA... :-)

jacek1f

postów: 2296

12.06.2007 16:16

raczej wzmacnia i to solidnie. Oliwa jest po to, by nie spalic, sol - jak wiesz pewnie - ZAWSZE - podbija slodycz, dlatego do czekolad sie dodaje i cisat odrobinke. Pieprz robi dobrze wszelkim owocom pieczonym. Oczywiscie w umiarze, nie chodzi o to, zeby spieprzyc na piekąco:-)

marieta5

postów: 495

12.06.2007 15:32

Ja ze względu, że uwielbiam ananas (jak już wcześniej mówiłam) często po prostu kupuję ananas w puszce i jem ot tak. Wiem, że w puszce to nie to samo, co świeży, dorodny ananas w całości, ale przeraża mnie myśl obierania go. Brrrrrrrr....
Też właśnie często grilluję taki plaster. Ale bez żadnych dodatków. Może spróbuję z tą oliwą, pieprzem i solą. Tylko, że ja w ananasie kocham właśnie tą niepowtarzalną słodycz. Czy smak oliwy, pieprzu i soli jej nie zabije?

jacek1f

postów: 2296

12.06.2007 15:13

A ja polecam na patelni grillowej lub zwyklej nawet - jesli nie na grillu prawdziwym - wlasnie anansa.
Plastry swiezego zalac oliwa i pieprzem i sola lekko oproszyc i zostawic na 10-20 minut.
Potem klasc ni grillowac do zrumienienia.

Albo jesc same, mmmm.
Albo pokroic i lekko skropic balsamico (lub sokiem z cytryny)
Albo jak powyzej plus symbolicznie tabasco dodac.

Mozna takiego wzmocnionego - na gorąco to jest turbo smak ananasowy! - dawc do salatek roznych.
Polecam gorącą, szczegolnie przy tanich swiezych owowcach.

marieta5

postów: 495

12.06.2007 14:37

Uwielbiam ananas, a ten przepis nie jest taki zwyczajny, jak inne. Wypróbuję na pewno.

Chenia

postów: 459

11.06.2007 23:43

Brzmi intrygująco, muszę spróbować!

Viktoria

postów: 15

12.02.2007 11:43

Robie cos podobnego i polecam gorąco ...
Ja daje tylko ananas, ser zółty i czosnek + śmietanę / majonez - wg smaku i preferencji.
Naprawde doooobre i sycące ... PYCHA !!

trufla3

postów: 20

09.02.2007 16:18

hmmm gdzie mogę dodać zdjęcie potrawy?Nie widzę tej opcji a chcę się pochwalić.

trufla3

postów: 20

09.02.2007 16:17

1 puszka ananasa
15 dag sera żółtego
2 jabłka
garść rodzynek
3 ząbki czosnku
ocet balsamiczny
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego

Ananasa i jabłko pokroić w kostkę.Ser żołty zetrzec na tarce o grubym sicie.Wymieszać majonez z jogurtem,dodać wyciśnięty czosnek.Wszystkie składniki połączyć z sosem.Na koniec skropić octem balsamicznym i wymieszać.