Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wydajemy przyjęcie

FORUM kuchnia+ sakiewki niespodzianki

małgośkaaa

postów: 47

07.12.2009 03:20

przypomnialo mi sie, ze moja mama czesto robila takie sakiewki tylko z zupelnie innym nadzieniem, taki smak rodzinnego domu.. mhmm, ale sie rozmarzylam

jacek1f

postów: 2296

30.11.2009 14:46

:-)

misiaczek3324

postów: 40

29.11.2009 23:39

super pomysl! dla kolejnych gosci na pewno przygotuje:)

jacek1f

postów: 2296

09.11.2007 11:25

Robiłem ostatnio nietypowe roladki zamiast sakiewek.

Polecam, jesli ktos lubi wyraziste smaki z kopem:-)

Duze miekkie liscie salaty, na tym ser bialy twarogowy, ale nie Bieluchowy, raczej tłusty z kostki rozdrobniony widelcem na masę.
A na to TO: anchois - puszeczka polaczona na pastę z pomidorami suszonymi z oliwy obcieknietymi.
Troszke pieprzu. Na ser smarujemy warstwe pasty anchoisowo-pomodorowej i zwijamy cygara grube.

Mmmm bomba smakowa!

Marlej

postów: 202

29.06.2007 15:00

Świetnie, aż mi się uśmiech na twarzy pojawił na samą myśl o tych pikantnych. Ale będzie..... :)))

jacek1f

postów: 2296

29.06.2007 13:14

oj tak, pomysł sie sprawdza, szczególnie z pikantnymi nadzieniami w niektórcyh "niespodziankach" :-)))

Marlej

postów: 202

27.06.2007 21:56

Ja też parę razy robiłam jak Marieta bez obwiązywania i tylko z jednym nadzieniem. Z tymi niespodziankami to super pomysł. Na pewno wypróbuję.

marieta5

postów: 495

31.05.2007 16:49

Fajny sposób dań na "jeden kęs". Podoba mi się to, widziałam w wielu progamach kulinarnych i wypróbowałam już kiedyś na parapetówie, wyszło super, choć ja nie obwiązywałam niczym.

jacek1f

postów: 2296

17.04.2007 13:08

prawdziwe zaskoczenie w każdej sakiewce.
Sakiewki robimy z pieknych duzych lisci slatay maslowej lub z lisci kapusty, ale wczesniej zlewamy wrzatkiem kazdy.

W kazdy zawijamy po kawałeczku czegos - tu juz tylko wyobraznia smakowa jest granica:-)

ósemka z jajka doprawiona sosem (majonez, zurawina, chrzan...itp)
zestawy z wedlinami i musztarda,
marynaty z kawalkiem owocow,
warzywa z cebula..
sery
wszelkie zestawienia na krzyż:-) itp itd...
Mieszamy na tacach lub talerzach duzych.

Ważne żeby każda sakiewka była "na raz"...

Liscie laczymy w sakiewke i przewiazukjemy szczypiorkiem lub koperkiem zanurzajac we wrzatku na chwile galazki - dadza sie wtedy latwo zwiazac.