Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Blog >

Wpadlam na pewien pomysl zwiazany z moja pasja czyli gotowaniem. Chcialabym stworzyc...

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej


Wasza opinia na temat upominków >

A propo preznetow to zastanawiam sie na jakims upominkiem dla mojej corki....

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej


Witam >

Czesc!

kamilawroc, 21.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1976, wpisów: 29962
najnowszy wpis: 22.10.2017 13:49

Mamy 27184 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Kącik zdrowia

FORUM kuchnia+ Ryż i bakterie

Darek1

postów: 1

19.11.2013 18:53

Witam, moim zdaniem ryż nietetyczy ponieważ jest lekko strawny i jest przede wszystkim dietetyczny...[email protected]

post edytowany 1 raz, ostatnio 21.11.2013 19:17

Karol_1980

postów: 11

13.05.2012 22:14

Jasne... wiadomo że na każdym jedzeniu z czasem powstają bakterie, nie sądzę aby na ryżu jakoś mega szybko one powstawały i były tak okropnie niebezpieczne jak tu opisujesz :)

Grillcenter_pl

postów: 32

02.11.2011 15:02

Ja jakoś w to nie wierze,tyle razy jadam ryż,że z czasem stał się moją ulubioną potrawą. Nie przeszkadzają mi owe bakterie jakie ma w sobie:)

slawek7

postów: 35

21.07.2011 07:35

To po co takie głupoty opowiadaja i ludzi straszą. A podobno to dr (nie lekarz) z wykształcenia.

jacek1f

postów: 2296

20.07.2011 17:04

Slawek:-) powiedz to miliardowi Chinczykow grzejacych stale ryz calymi dniami od tysiecy lat.

Pewnie sie przestrasza:-)

Bzdura.

slawek7

postów: 35

19.07.2011 13:14

Oglądałem ostatnio program w TV i była tam pokazana prodkcja żywności
taka do mikrofalówki, ale to malo istotne. Zastanowiło mnie jedno.
Opisywali tam proces przygotowania ryżu i podobno, bo wcześniej tego
nie wiedziałem że po ugotowaniu jak ryż zostaje i stygnie do
temperatury pokojowej zaczynają sie namnażać bakterie które produkuja
toksyny. Powoduje to podobno kłopoty z układem trawiennym, jak
biegunki itd.

Czy to może byc prawda? Też mi się zdarzało zostasawić ryż na drugi
dzien i odgrzwa, a podobno to jest niebezpieczne i na dodatek podczas
powtórnego podgrzewania wcale nie giną.