Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii

ostatnio na forum >>

Bezglutenowo >

Polecam wejść sobie na https://nakulinarnymszlaku.pl/ i zapoznać się z przepisami, które znajdują...

MArek455, 23.05.2018 | czytaj dalej


Catering dietetyczny - opinie >

Stosuję od miesiąca catering jedzeniemarzeniem specjalnie dopasowany do moich potrzeb. Jedzenie jest...

Rozalinda007, 22.05.2018 | czytaj dalej


Czy na pewno umiesz gotować? 5 >

Hmmm

Darcel, 22.05.2018 | czytaj dalej

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ ryba

agnes

postów: 2

16.11.2006 14:24

płaty ryby w zależnosci od upodobania ja stosuję pangę 1,0kg
sól pieprz
Paczka mrożonych warzyw typu włoszczyzna krojonych w paseczki.1
2 cebule w zalezności od upodobań (preferuje biała cebulę)
olej najlepiej z pestekk winogron
ciasto francuskie mrożone
majonez
bułka tarta
jajo 2
sos pomidorowy
solimy wodę gotujemy warzywa (ale tak aby były lekko twardawe) mozemy dodać jeden listek bobkowy i i trochę ziela angielskiego.
cebulę smażymy na oleju solimy bardzo lekko aby nie była twarda (nie przypalany)
Smarzymy rybę w jajku i bułce tartej lub jeśli ktoś preferujre gotojumy ja na parze.
Warzywa mieszamy z cebulą uprzednią przysmarzoną na patelni. dodajemy sos pomidorowy doprawiamy w/g uznania (może być trochę wegety)

Po usmażeniu ryby jak i warzyw z cebula i sosem - wszystko schładzamy.
Po schłodzeniu mieszamy rybę z warzywami dodając majonez

wszysko układamy na rozwałkowanym cieście (nie pozwalamy aby ciasto było całkiem odmrożone) i zawijamy tak jak strudla. Wierzch mozemy posmarować białkiem
mozemy posmarować ciasto białkiem z zewnątrz.
Pieczemy w 180 C ok 35 min -45 min.
Możemy to podawać także jako jedną z potraw Wigilijnych .
Pozdrawiam Agnieszka