Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Problemy z odżywianiem >

moze to raczej psychika? jesteś pewna że to problem z układem pokarmowym>

Bleka, 08.12.2017 | czytaj dalej


Witam >

Cześć wszystkim, jestem Celina i jestem nowa na tym forum, miło tu...

miss, 08.12.2017 | czytaj dalej


Jak urządzić kuchnię ? :) >

Jak dla mnie kuchnia też powinna być praktyczna i przestronna dlatego wybrałam...

olgamala, 08.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2006, wpisów: 30143
najnowszy wpis: 08.12.2017 22:05

Mamy 27379 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ ryba

agnes

postów: 2

16.11.2006 14:24

płaty ryby w zależnosci od upodobania ja stosuję pangę 1,0kg
sól pieprz
Paczka mrożonych warzyw typu włoszczyzna krojonych w paseczki.1
2 cebule w zalezności od upodobań (preferuje biała cebulę)
olej najlepiej z pestekk winogron
ciasto francuskie mrożone
majonez
bułka tarta
jajo 2
sos pomidorowy
solimy wodę gotujemy warzywa (ale tak aby były lekko twardawe) mozemy dodać jeden listek bobkowy i i trochę ziela angielskiego.
cebulę smażymy na oleju solimy bardzo lekko aby nie była twarda (nie przypalany)
Smarzymy rybę w jajku i bułce tartej lub jeśli ktoś preferujre gotojumy ja na parze.
Warzywa mieszamy z cebulą uprzednią przysmarzoną na patelni. dodajemy sos pomidorowy doprawiamy w/g uznania (może być trochę wegety)

Po usmażeniu ryby jak i warzyw z cebula i sosem - wszystko schładzamy.
Po schłodzeniu mieszamy rybę z warzywami dodając majonez

wszysko układamy na rozwałkowanym cieście (nie pozwalamy aby ciasto było całkiem odmrożone) i zawijamy tak jak strudla. Wierzch mozemy posmarować białkiem
mozemy posmarować ciasto białkiem z zewnątrz.
Pieczemy w 180 C ok 35 min -45 min.
Możemy to podawać także jako jedną z potraw Wigilijnych .
Pozdrawiam Agnieszka