Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Zdrowe koktajle >

My prawie codziennie pijemy takie koktajle owocowo-warzywne, najłatwiej w ten sposób przemycić...

jarzebinka, 23.10.2017 | czytaj dalej


Blog >

Wpadlam na pewien pomysl zwiazany z moja pasja czyli gotowaniem. Chcialabym stworzyc...

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej


Wasza opinia na temat upominków >

A propo preznetow to zastanawiam sie na jakims upominkiem dla mojej corki....

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1976, wpisów: 29963
najnowszy wpis: 23.10.2017 08:49

Mamy 27184 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ ryba

agnes

postów: 2

16.11.2006 14:24

płaty ryby w zależnosci od upodobania ja stosuję pangę 1,0kg
sól pieprz
Paczka mrożonych warzyw typu włoszczyzna krojonych w paseczki.1
2 cebule w zalezności od upodobań (preferuje biała cebulę)
olej najlepiej z pestekk winogron
ciasto francuskie mrożone
majonez
bułka tarta
jajo 2
sos pomidorowy
solimy wodę gotujemy warzywa (ale tak aby były lekko twardawe) mozemy dodać jeden listek bobkowy i i trochę ziela angielskiego.
cebulę smażymy na oleju solimy bardzo lekko aby nie była twarda (nie przypalany)
Smarzymy rybę w jajku i bułce tartej lub jeśli ktoś preferujre gotojumy ja na parze.
Warzywa mieszamy z cebulą uprzednią przysmarzoną na patelni. dodajemy sos pomidorowy doprawiamy w/g uznania (może być trochę wegety)

Po usmażeniu ryby jak i warzyw z cebula i sosem - wszystko schładzamy.
Po schłodzeniu mieszamy rybę z warzywami dodając majonez

wszysko układamy na rozwałkowanym cieście (nie pozwalamy aby ciasto było całkiem odmrożone) i zawijamy tak jak strudla. Wierzch mozemy posmarować białkiem
mozemy posmarować ciasto białkiem z zewnątrz.
Pieczemy w 180 C ok 35 min -45 min.
Możemy to podawać także jako jedną z potraw Wigilijnych .
Pozdrawiam Agnieszka