Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej


Meble z Ikei >

Jeżeli chodzi o jakość wykonania mebli i wytrzymałość materiałów to z czystym...

Katulla, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29953
najnowszy wpis: 19.10.2017 17:28

Mamy 27176 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Ryba po japońsku

Pluskwa

postów: 1

18.06.2007 23:53

Składniki:
1 kg ryby fileta np. panga
Ciasto : 1 szklanka mąki, ½ szklanki wody, 1 jajko
jarzynka

Farsz:

1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki konserwowej
2 cebule

Zalewa:

2 szklanki wody
1 mały koncentrat pomidorowy
2 łyżki cukru
5 łyżek octu
4 łyżki ketchupu
½ szklanki oleju
Sól

Warzywa kroimy w kostkę. Rybę kroimy na kawałki posypujemy jarzynka, maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy. Układamy w misce warstwy ryby na to farsz, zalewamy i tak dalej: ryba + farsz + zalewa. Caloścmusi odstać conajmiej 24 h