Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej


Wasze ulubione herbaty >

Mi w ostatnim czasie najbardziej smakuje herbata https://moyamatcha.com. Ma charakterystyczny, ciekawy aromat,...

Kambelina, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30162
najnowszy wpis: 14.12.2017 19:27

Mamy 27397 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Rukola , awokado, ser pleśniowy pasuja do siebie?

marghe

postów: 356

08.12.2010 17:27

Niewielka ilośc dobrego octu balsamicznego nie zaszkodzi.
Ew. zamiast balsamicznego można dodać pomidorowy

kamil

postów: 283

05.12.2010 13:23

agami19 napisała 26.08.2010 16:39:
Rukola , awokado , ser pleśniowy pasuja do siebie?Forma sałatki,czy moge polac to dodatkowo oliwa i balsamico?
to wszystko zależy od upodobań. Połączenie mi się podoba, poza tym octem balsamicznym. Bo masz tu za dużo składnikó o intensywnym smaku: ser, rukolę, cebulę. Więc do tego jeszcze ocet jest moim zdaniem niepotrzebny.

lemongras

postów: 1

04.12.2010 17:42

Ja robię sałatkę z rukoli, awokado, sera z niebieską pleśnią, czerwonej cebuli i gruszki. Do tego sos z soku z cytryny, oliwy, octu balsamicznego i tymianku. Sałatkę można posypać pokruszonymi orzechami włoskimi (choć wtedy robię najczęściej wersję bez awokado).

Kulinarna Mania

postów: 18

29.09.2010 15:15

polecam dorzucić do tego suszone pomidory i skropić odrobiną oliwy garlic&chili. tylko ostrożnie, żeby nie przyćmić smaku sera. proponuję ser camembert (warto spróbować orzechowy)
Pozdrawiam :)

jacek1f

postów: 2296

27.08.2010 08:50

Oczywiscie, Agami, to klasyyczny zestaw smakow - mozesz podawac w wydrazonych polowkach awokado, albo je skroic w paski, kostke i w miseczce podawac.
Oliwy troche, bo wewnetrzna tlustosc owocu jest bardzo duza, ale balsamiko jak najbardziej, pieprzu tez umiarkowanie, bo rukola ma wlasny smaczek.
Ostroznie z solą.

Dla kontrastu - obok balsamkio, mozesz garsteczke żurawin suszonych pociętych dodać - symbolicznie.

agami19

postów: 1

26.08.2010 16:39

Rukola , awokado , ser pleśniowy pasuja do siebie?Forma sałatki,czy moge polac to dodatkowo oliwa i balsamico?