Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27178 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wszystko o... kuchni+

FORUM kuchnia+ Robicie sushi?

zanka7

postów: 7

04.07.2017 15:35

Ja sama nie robię, tzn. przygotowuję tylko poszczególne składniki, ale zwijaniem zajmuje się mój mąż. I muszę pochwalić go, że czasem robi lepsze rolki niż te z punktów sushi albo nawet z restauracji :) jeśli chodzi o takie najprostsze i najlepsze wersje na początek to polecam wędzonego łososia albo pstrąga - i do tego dodatki wedle własnego gustu - ogórek, mango, awokado, pomarańcza, koperek. itp.

MarzenkaH

postów: 21

24.06.2016 14:21

Ja podpatrzyłam sporo od mojego chłopaka. nie ma to jak nauka na żywo ;)

kinga.d

postów: 14

18.04.2016 15:34

Macie jakiś dobry tutorial np. na YT związany z przygotowaniem sushi? Albo blog? Kusi mnie, żeby w końcu samej to przygotować, ale nie mam w tym zbytnio doświadczenia :)

paulagotuje

postów: 5

10.02.2016 15:44

Zrobić sushi nie jest tak łatwo. Trzeba się trochę znać.

KarolinaKotra

postów: 3

18.01.2016 21:26

Ja uwielbiam robić sushi :) najlepsze jest z łososiem wędzknym, papryką, ogórkiem, awokado, serem żóltym i koniecznie z majonezem. Do tego sos teriaki i mniam.
Na początek to najlepiej spróbować klasyczne maki :)
Chętnie nauczę robić, tak po koleżeńsku :)

post edytowany 2 razy, ostatnio 18.01.2016 21:28

RoundHereB

postów: 15

12.03.2015 15:20

A co jeśli ktoś jest laikiem w sushi. Nigdy w życiu go nie jadł, możecie polecić jakie wrzucić po raz pierwszy "na ząb" ? :)

bober16060

postów: 5

12.08.2014 18:21

ja robię troszkę inaczej niż oryginał, gdyż nie lubię smaku surowej ryby bez smaku. Jadłam prawdziwe sushi, ale niestety nie posmakowało mi. Gotuje ryż specjalny według przepisu, na algach rozkładam i dodaję wędzonego tuńczyka, makrelę, zielonego ogórka, paprykę surową, zawijam i kroję. Podaje oczywiście wasabi i sos sojowy

edaineld

postów: 5

06.05.2014 09:44

ja nie robię sama, nie potrafię zrobić dobrego, zazwyczaj jem na mieście

Tama

postów: 24

05.03.2014 21:49

Tak się zastanawiam, czy by się nie nauczyć. Skoro Omena to jakoś ogarnia, to chyba nie może to być mega trudne? Fajna zajawka. Co myślicie? http://http://www.youtube.com/watch?v=avMGS1NW864

post edytowany 1 raz, ostatnio 05.03.2014 21:49