Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

remont kuchni >

postanowiliśmy z żoną wymienić w końcu meble w kuchni. Zleciliśmy to stolarzowi...

1992Tomasz, 18.12.2017 | czytaj dalej


Czajnik >

Jaki czajnik polecacie? Elektryczny czy tradycyjny. Nie ukrywam że tradycyjne bardzo mi...

Wanda2017, 18.12.2017 | czytaj dalej


Przepisy na swieta >

Dla mnie w święta obowiązkowo musi być bigos i tradycyjna polska sałatka...

temptinglook, 17.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2014, wpisów: 30169
najnowszy wpis: 18.12.2017 12:11

Mamy 27422 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Ricotta i ravioli

groch

postów: 10

20.01.2008 08:04

Większość osób używa lekkiego, tego przypominającego nasz twaróg, a powód główny jest taki, że ta właśnie ricotta jest prawie bezpłciowa i można z nią zmieszać prawie każdy dodatek - najpopularniejsze są - szpinak, pomidory suszone lub grzyby. Natomiast ser kozi, w jakiej by nie był postaci zawsze możemy wyczuć jego specyficzny smak. Najważniejsze, że smakują ci twoje pierożki i wykombinowałeś tak ,ze jest dobrze - smacznego i próbuj innych kombinacji. Pozdrawiam i zapraszam na www.miso.pl

ragoo

postów: 6

28.12.2007 12:08

W przepisach na nadzienie do pierożków ravioli często występuje Ricotta. Mam tylko jeden problem, czy chodzi o lekki serek (twarożek) ricotta, czy może chodzi o twardawy, słony kozi ser też ricotta?

Do tej pory nie wiedząc o jaki chodzi robiłem nadzienie z obu dając po połowie każdego znich:) Wychodziło zawsze bardzo smacznie!