Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Jakie wino do dań z warzyw? >

Jeżeli lubicie czerwone wino wytrawne, mogę polecić Leaping Horse Merlot, ono dobrze...

malina_, 24.10.2017 | czytaj dalej


Dopłata >

Hej, czy jest tu ktoś zorientowany w temacie, kto mógłby mi powiedzieć,...

Miles, 23.10.2017 | czytaj dalej


Dzień dobry >

Cześć, jestem nowa, dlatego się z Wami witam ;>

sfinks, 23.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1977, wpisów: 29967
najnowszy wpis: 24.10.2017 02:32

Mamy 27186 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Ricotta i ravioli

groch

postów: 10

20.01.2008 08:04

Większość osób używa lekkiego, tego przypominającego nasz twaróg, a powód główny jest taki, że ta właśnie ricotta jest prawie bezpłciowa i można z nią zmieszać prawie każdy dodatek - najpopularniejsze są - szpinak, pomidory suszone lub grzyby. Natomiast ser kozi, w jakiej by nie był postaci zawsze możemy wyczuć jego specyficzny smak. Najważniejsze, że smakują ci twoje pierożki i wykombinowałeś tak ,ze jest dobrze - smacznego i próbuj innych kombinacji. Pozdrawiam i zapraszam na www.miso.pl

ragoo

postów: 6

28.12.2007 12:08

W przepisach na nadzienie do pierożków ravioli często występuje Ricotta. Mam tylko jeden problem, czy chodzi o lekki serek (twarożek) ricotta, czy może chodzi o twardawy, słony kozi ser też ricotta?

Do tej pory nie wiedząc o jaki chodzi robiłem nadzienie z obu dając po połowie każdego znich:) Wychodziło zawsze bardzo smacznie!