Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Blog >

Wpadlam na pewien pomysl zwiazany z moja pasja czyli gotowaniem. Chcialabym stworzyc...

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej


Wasza opinia na temat upominków >

A propo preznetow to zastanawiam sie na jakims upominkiem dla mojej corki....

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej


Witam >

Czesc!

kamilawroc, 21.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1976, wpisów: 29962
najnowszy wpis: 22.10.2017 13:49

Mamy 27184 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Restauracja restauracji

więcej >>

deska

postów: 15

12.03.2010 14:39

oglądałem na tvn polską wersję z Magdą Gessler, na początku dziwnie było, ale później stwierdziłem, że program jest prawdziwszy. Nic nie dają za darmo oprócz wiedzy. I ludzie nie mają przyklejonego uśmiechu nawet jak im mówią że gotują do bani i jest brudno. Fajnie się to ogląda

Hors Dewre

postów: 30

12.03.2010 12:25

Tez cenie tę edycje, chociaz jakąś tam słabosc do Gordona mam.

Widac, ze założenia programu są bardziej merytoryczne, niż efekciarskie: gospodarz zamiast miotac sie po kuchni rozmawia z ludźmi, menu jest przerabiane w każdą strone, nie ma tego wyciągania brudów, które tez w polskim wydaniu czyli w programie p. Gessler silnie jest akcentowane.

domestic goddess

postów: 2

08.01.2010 22:47

Bardzo ciekawy program dla osob zainteresowanych prowadzeniem lokalu gastronomicznego oraz ze wzgledow psychologicznych. Prowadzacy w niezwykle mily i delikatny sposob koryguje bledy restauratorow, szefow kuchni, kelnerow. Stapa po cienkim lodzie, gdy musi powiedziec kucharzowi z 30 letnim doswiadczeniem ze jego jedzenie jest nie smaczne a menu nie trzyma sie kupy, a jednak robi to i udaje mu sie wprowadzic prawie wszystkie zmiany na ktorych mu zalezy. Cenie ten program bo pokazuje prawdziwe restauracje i szczegolowo opisuje ich problemy, ktore wielokrotnie sa takie same, czyli menu, wystroj, obsluga i organizacja pracy. Co pokazuje ze restauracja to zespol naczyn polaczonych, wszystko musi grac zeby odniesc sukces. Dobre menu nie wystarczy gdy jest slaby wystroj i obsluga, i vice versa. Kolejnym plusem lokalu jest pokazanie naturalnych reakcji ludzi. Pokazuje lzy, strach i nerwy restauratorow ktorzy z kazdym tygodniem traca coraz wiecej pieniedzy, lecz nie wiedza co robic, i bardzo nieudolnie prowadza swoj biznes, tak nie udolnie ze jest to az szokujace (jak mozna trzymac trzy kelnerki do obslugi przy pustej sali!) Pokazuje jak pod maska spokoju az sie gotuje wewnatrz szefa kuchni ktorego popisowe dania sa krytykowane. Ale krytyka jest podana w sposob kulturalny, bez szyderstw, bez wywyzszania sie ktore mozna bylo zaobserwowac w innych programach tego typu (Zmieniamy lokal) lub sa w stylu Gordona Ramseya wlasnie. Na koniec podoba mi sie ze prowadzacy angazuje sie sam w remont, akcje marketingowe, gotowanie, szkolenie, itd. Jedyna rzecz ktora bym zmienila to bym starala sie polozyc troche inny nacisk na kazdy odcinek, w jednym szerzej opisac dany problem i sposob jego rozwiazania.

migotka333

postów: 1184

27.11.2009 19:05

Nie chcę umniejszać zdobytego doświadczenia prowadzącemu, ale program jest do bani. Przynajmniej pierwszy odcinek. To coś w rodzaju Zmieniamy lokal i to co robił Gordon. Tylko te dwa ostanie się kupy trzymały i dało się oglądać
:-/