Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Dzień dobry >

Cześć, jestem nowa, dlatego się z Wami witam ;>

sfinks, 23.10.2017 | czytaj dalej


Designerskie meble >

Witam a co myślicie o takim rozwiązaniu jak inteligentne systemy w domu?...

Alerops, 23.10.2017 | czytaj dalej


Zdrowe koktajle >

My prawie codziennie pijemy takie koktajle owocowo-warzywne, najłatwiej w ten sposób przemycić...

jarzebinka, 23.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1976, wpisów: 29965
najnowszy wpis: 23.10.2017 17:41

Mamy 27186 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Przepis na zapiekane flaki wołowe

nn_natalia

postów: 1

06.11.2013 13:46

Witam wszystkich, znalazłam fantastyczny przepis na flaki, którym chce się z Wami podzielić. :) Przepis znalazłam na stronie: (b)http://paluckie-flaki.eu/(/b) Oto on:

90 dag flaków wołowych krojonych gotowanych Pałuckich
25 dag włoszczyzny
3 dag tłuszczu
8 dag magii
3 dag sera tylżyckiego lub innego ostrego
1 łyżka siekanej natki pietruszki
sól, pieprz, papryka, gałka muszkatałowa, majeranek, imbir, rozmaryn.

Flaki wołowe wrzątkiem spłukać, warzywa w paski wykonane garncować
w małęj ilości wody i odlać. Flaki z warzywami ułożyć.
Przyrządzić zasmażkę z tłuszczem i mąką, podprawić flaki.
W akompaniamencie przpraw, soli, pieprzu, gałki muszkatałowej,
majeranku, imbiru i rozmarynu. Tak zaromatyzowane pod serem ułożone
w gorącym piecu sporządzone. Natką pietruszki umajone, tak zapodane.