Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ przepis na ciasto bakaliowe

snoozy

postów: 2419

08.01.2010 19:52

Choc to nie jest przepis z programu to chodzi o panforte.Sienneńskie ciasto przypominające smakiem bardziej piernik niż keks.Jeżeli masz ochotę wypróbowac mój przepis, który mam w Włoch i jest wypróbowany to bardzo prosze

PANFORTE DI SIENA
SKŁADNIKI:
3 łyżki mąki
200 g cukru pudru
100 g miodu
0,5 kg mieszaniny orzechów, migdałów, fig, rodzynek
1 łyżka mieszaniny cynamonu, imbiru, gałki muszkatołowej, kolendry, goździków- wszystko oczywiście starte
Na podkład-zmielone amaretti lub inne aromatyczne herbatniki i 100 g masła

WYKONANIE:
orzechy, figi i migdały grubo posiekac, dodac rodzynki.Wymieszac, dodac mieszanke przypraw.W misce wymieszac cukier puder z miodem i podgrzewac nad garnkiem z wodą aż sie cukier rozpuści.Połączyc z mieszanką orzechową
Amaretti pokruszyc i wymieszac z masłem na jednolitą masę.
Wyłożyc na nią masę miodowo-orzechową.Wstawic do piekarnika nagrzanego do temp 160 stopni na ok pół godziny.
Posypac cukrem cynamonowym

rewa

postów: 3

08.01.2010 17:28

poszukuję przepisu na ciasto bakaliowe z ostatniego odcinka programu Włoskie przepisy z River Cafe