Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

lampa loft >

można ledowe właśnie oświetlenie umieścić pod wiszącymi szafkami. Ładnie oświetlają blaty. Też...

klarcik, 16.12.2017 | czytaj dalej


Dom na sprzedaz >

Witam gdzie znajdę ofertę nieruchomości, interesują mnie między innymi domy na sprzedaż...

miamich, 15.12.2017 | czytaj dalej


David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2011, wpisów: 30165
najnowszy wpis: 16.12.2017 18:52

Mamy 27407 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ przepis na ciasto bakaliowe

snoozy

postów: 2419

08.01.2010 19:52

Choc to nie jest przepis z programu to chodzi o panforte.Sienneńskie ciasto przypominające smakiem bardziej piernik niż keks.Jeżeli masz ochotę wypróbowac mój przepis, który mam w Włoch i jest wypróbowany to bardzo prosze

PANFORTE DI SIENA
SKŁADNIKI:
3 łyżki mąki
200 g cukru pudru
100 g miodu
0,5 kg mieszaniny orzechów, migdałów, fig, rodzynek
1 łyżka mieszaniny cynamonu, imbiru, gałki muszkatołowej, kolendry, goździków- wszystko oczywiście starte
Na podkład-zmielone amaretti lub inne aromatyczne herbatniki i 100 g masła

WYKONANIE:
orzechy, figi i migdały grubo posiekac, dodac rodzynki.Wymieszac, dodac mieszanke przypraw.W misce wymieszac cukier puder z miodem i podgrzewac nad garnkiem z wodą aż sie cukier rozpuści.Połączyc z mieszanką orzechową
Amaretti pokruszyc i wymieszac z masłem na jednolitą masę.
Wyłożyc na nią masę miodowo-orzechową.Wstawic do piekarnika nagrzanego do temp 160 stopni na ok pół godziny.
Posypac cukrem cynamonowym

rewa

postów: 3

08.01.2010 17:28

poszukuję przepisu na ciasto bakaliowe z ostatniego odcinka programu Włoskie przepisy z River Cafe