Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej


Wasze ulubione herbaty >

Mi w ostatnim czasie najbardziej smakuje herbata https://moyamatcha.com. Ma charakterystyczny, ciekawy aromat,...

Kambelina, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30162
najnowszy wpis: 14.12.2017 19:27

Mamy 27397 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wydajemy przyjęcie

FORUM kuchnia+ przepis czesc 3

igusia

postów: 1

20.03.2008 14:47

myyy pszoyka

Chenia

postów: 459

17.03.2008 12:53

no właśnie :-)

jacek1f

postów: 2296

15.03.2008 12:50

bardzo fajne wszytsko (oprcz przyprawy warzywnej, którą posypujesz steki ...:-(..

ale po co zakladasz dublowane, triplowane wątki, pls!?

W jednym Fusion moze byc wszytsko przeciez.

pozdrawiam

enigma

postów: 24

15.03.2008 10:38

Ciastko imbirowo-czekoladowe z migdałami i orzechami pekan

20 dag gorzkiej czekolady,
7,5 dag imbiru,
10 dag mąki pszennej,
10 dag masła,
15 dag cukru pudru,
5 żółtek,
po 7 dag posiekanych migdałów i orzechów pekan

Czekoladę roztopić. Z połowy cukru pudru i imbiru ugotować gęsty syrop. Żółtka utrzeć z resztą cukru pudru, zaparzyć syropem, dodać masło, czekoladę, migdały oraz orzechy i starannie wymieszać. Piec około 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C. Można podawać z lodami, np. waniliowymi, i owocami, np. brzoskwiniami lub figami.