Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27176 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ potrawy z parówek

czaja

postów: 39

08.07.2008 22:50

ja proponuje danie z dzieciństwa czyli ośmiorniczki, parówkę kroimy na 2 lub 3 części następnie każdy koniec nakrawamy w kształt krzyża i tworzą nam się nóżki, gdy wszystko jest nacięte wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy aż "nóżki" "macki" zaczną się leciutko podkręcać zdejmujemy z patelnie i jemy z ketchupem:)
pychota dzieci uwielbiają:)

asshole

postów: 1

07.07.2008 10:24

a ja proponuje owinąć parówki ciastem francuskim i wsadzic do piekarnika aż się zarumieni! :D

nienartus.a

postów: 4

28.06.2008 21:54

hmm... moje danie nie jest jakies wyszukane i zapewne znane w roznej formie, ale za to pozywne i bardzo smaczne.

pomidory sparzamy by skorka mogla odejsc. 2 sredniej wielkosci kromki chleba kroimy w kostke, parowki w talarki - tak samo jak pomidory. patelnie pokrywamy maselkiem lub oliwa z oliwek. wszystko podsmazamy. posypujemy ziolami prowansalskimi (wczesniej mozemy zrobic z nich panierke na pomidory) i startym serem. pod koniec, jesli ktos chce, wbijamy jajko.

owe danie najlepsze na sniadanie ;)

antos3

postów: 1

19.06.2008 14:49

Witam,
Tu możecie poznac i wymienić się swoimi potrawami z parówek. Na początek podam mój przepis na zapiekane paróweczki. Otóż kroimy parówki na pół wzdłuż, posypujemy bazylią i startym żółtym serem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 150 stopni i pieczemy ok 10 minut. I ot, danie gotowe:)
Smacznego