Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

lampa loft >

można ledowe właśnie oświetlenie umieścić pod wiszącymi szafkami. Ładnie oświetlają blaty. Też...

klarcik, 16.12.2017 | czytaj dalej


Dom na sprzedaz >

Witam gdzie znajdę ofertę nieruchomości, interesują mnie między innymi domy na sprzedaż...

miamich, 15.12.2017 | czytaj dalej


David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2011, wpisów: 30165
najnowszy wpis: 16.12.2017 18:52

Mamy 27407 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Pomocy-tort

jacek1f

postów: 2296

07.09.2009 13:16

Wydaje mi sie, ze po przelozeniu smietana - odpoweiednio gestym smarowidlem z niej, wstawiasz do schlodzenia tort.
Tak by oprzed smarowaniem zwiazala dobrze smietana - wtedy nic sie nie roztopi, bo przeciez nie polewasz goracą, tylko smarujesz lopatka z bokow.

ewazuza

postów: 19

05.09.2009 22:51

Chce upiec tort na urodziny, nie bardzo wiedziałam czym go przełożyc zdecydowałam sie na bitą smietane aromatyzowaną amaretto.Mam jednak pytanie techniczne-czy jak przeloze tort smietana a potem zaczne go polewac z wierzchu i boku polewą/czekoladą czy czyms to ta smietana mi sie nie roztopi? Bo nie chce w ostatniej chwili zostac z namoczonymi białą tłustą bryją plackami:)