Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Pomocy-tort

jacek1f

postów: 2296

07.09.2009 13:16

Wydaje mi sie, ze po przelozeniu smietana - odpoweiednio gestym smarowidlem z niej, wstawiasz do schlodzenia tort.
Tak by oprzed smarowaniem zwiazala dobrze smietana - wtedy nic sie nie roztopi, bo przeciez nie polewasz goracą, tylko smarujesz lopatka z bokow.

ewazuza

postów: 19

05.09.2009 22:51

Chce upiec tort na urodziny, nie bardzo wiedziałam czym go przełożyc zdecydowałam sie na bitą smietane aromatyzowaną amaretto.Mam jednak pytanie techniczne-czy jak przeloze tort smietana a potem zaczne go polewac z wierzchu i boku polewą/czekoladą czy czyms to ta smietana mi sie nie roztopi? Bo nie chce w ostatniej chwili zostac z namoczonymi białą tłustą bryją plackami:)