Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Problemy z odżywianiem >

moze to raczej psychika? jesteś pewna że to problem z układem pokarmowym>

Bleka, 08.12.2017 | czytaj dalej


Witam >

Cześć wszystkim, jestem Celina i jestem nowa na tym forum, miło tu...

miss, 08.12.2017 | czytaj dalej


Jak urządzić kuchnię ? :) >

Jak dla mnie kuchnia też powinna być praktyczna i przestronna dlatego wybrałam...

olgamala, 08.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2006, wpisów: 30143
najnowszy wpis: 08.12.2017 22:05

Mamy 27379 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ pomidory w proszku

deska

postów: 15

05.03.2010 23:08

Ulla napisała 25.02.2010 12:24:
ale wg aledobre.pl - to po prostu suszone pomidory zmielone, ja suszyłam w tym roku pomidory i część też miałam zmieloną i fakt są genialne :)
pozdrawiam .

Marghe: na stronie napisali : Opakowanie zawiera 50 g przedniej jakości suszonych pomidorów.
mam taki problem, że pomidory przestały mi smakować, zwykle kupowałem w marketach. W sezonie mam jednak dostęp do nieograniczonej liczby dobrych i świeżych. Przepis na skuteczne suszenie będzie dla nie nieoceniony. Proszę o wskazówki...

marghe

postów: 356

04.03.2010 21:21

lamcia napisała 04.03.2010 17:25:
Pomidory w proszku często są składnikiem tych wszystkich gotowych sosów. Np. pomysł na....

tam podobno jest właśnie zawarty pomidor w proszku, który nadaje "podobno" niesamowitego smaku.
O to ja zdecydowanie mówię pas :)
a niesamowitego smaku to raczej dodaje glutaminian i inne tego typu wynalazki

lamcia

postów: 65

04.03.2010 17:25

właśnie ja nie będąc na codzień w PL nie mam z tym do czynienia. Ale na szczęście mam kogoś kto mi podsyła takie pomysły.

Pomidory w proszku często są składnikiem tych wszystkich gotowych sosów. Np. pomysł na....

tam podobno jest właśnie zawarty pomidor w proszku, który nadaje "podobno" niesamowitego smaku.

Dlatego tak poszukiwałam:)

marghe

postów: 356

02.03.2010 00:39

Ulla napisała 25.02.2010 13:45:
tak kuchnia włoska jak najbardziej :)
pogooglałam sobie, bo w sklepach nigdy nie widziałam. Wyskoczyło mi coś takiego
http://tinyurl.com/ycqeopn

ale o ile mi wiadomo nie jest to produkt bardzo rozpowszechniony

marghe

postów: 356

02.03.2010 00:36

Ulla napisała 25.02.2010 12:26:
Lamcia .. Kamis ma suszone pomidory w proszku z bazylią bodajże
Te mi akurat nie podeszły

Ulla

postów: 16

25.02.2010 13:45

tak kuchnia włoska jak najbardziej :)

lamcia

postów: 65

25.02.2010 13:29

Znalazlam....w moim miescie, hurraa...i to od razu taką kilogramową paczke.
czyli jeszcze lepiej niż przez allegro, bo tam tylko 100 g paczuszki są. A ja jak wspomniałam potrzebuje tego więcej:-)

lamcia

postów: 65

25.02.2010 13:07

hmmm.....to jest myśl....;-)

jednak muszę mieć ich sporo, bo mam do podziału na dwa domowstwa:-)

A tak w ogóle to jakiej kuchni to jest specyfik? Włoskiej?
Bo może poszukam u siebie jakiegoś włoskiego sklepu...

jacek1f

postów: 2296

25.02.2010 12:52

A może warto kupić dobre pomidory suszone na wagę, np. w Małej Italii, i zmielić je samemu?

lamcia

postów: 65

25.02.2010 12:48

dziękuje wam.

chyba przyjdzie mi złożyć zamówienie na aukcji?!Bo właśnie o takie w proszku mi chodziło. Tylko przesyłka kosztuje więcej niż te pomodory w proszku. Ale jak nic innego nie zjadę....to nie pozostanie mi nic innego:-)

Ulla

postów: 16

25.02.2010 12:26

Lamcia .. Kamis ma suszone pomidory w proszku z bazylią bodajże

Ulla

postów: 16

25.02.2010 12:24

ale wg aledobre.pl - to po prostu suszone pomidory zmielone, ja suszyłam w tym roku pomidory i część też miałam zmieloną i fakt są genialne :)
pozdrawiam .

Marghe: na stronie napisali : Opakowanie zawiera 50 g przedniej jakości suszonych pomidorów.

marghe

postów: 356

25.02.2010 10:49

A nie, mnie nic nie zastąpi prawdziwych pomidorów :)
Koncentratu nie używam..

Aczkolwiek jakby się tak zastanowić to w sezone zimowym mogłoby się przydać.. w zastępstwie dostepnych w sklepach plastikowych pomidorów.

A skład tego specyfiku znasz? W miarę toto naturalne?

post edytowany 1 raz, ostatnio 02.03.2010 00:35

lamcia

postów: 65

24.02.2010 22:32

Dzięki aniu7403 :-)
znalazlam....

chcialam jednak uniknąc kosztu przesyłki, dlatego poszukuje tych pomidorków w sklepie.

znalazłam to w necie: "można wykorzystać do przyprawiania mięs, zup, sporządzania sosów, posypywania grzanek, kanapek z serem... Nadają potrawom intensywny pomidorowy kolor oraz doskonały smak. Mogą być uzywane do potraw zamiast świeżych pomidorów i koncentratu pomidorowego".

I ze tego co wiem, to rzeczywiscie ciekawie uzupelnia dania.

ania7403

postów: 63

24.02.2010 21:32

lamcia, zajrzyj na www.aledobre.pl

marghe

postów: 356

24.02.2010 21:27

Pierwsze słyszę :)
Jak i do czego są stosowane?

lamcia

postów: 65

24.02.2010 20:27

wiecie, czy w jakimś sklepie można kupić pomidory w proszku?
Podobno są niesamowite.

Wiem, że na allegro bywają, ale jeśli byłyby możliwe do kupienia w jakiejś sieci sklepów, chętnie skorzystam z waszych informacji.