Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej


Meble z Ikei >

Jeżeli chodzi o jakość wykonania mebli i wytrzymałość materiałów to z czystym...

Katulla, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29953
najnowszy wpis: 19.10.2017 17:28

Mamy 27176 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Polędwica wieprzowa nadziewana warzywami

xxWeronika16

postów: 5

22.03.2013 17:08

Kupujemy jedna poledwice wieprzową (posiadającą kształt walca).
Myjemy i osuszamy. Kładziemy ją przodem do nas, na szerokosc na desce - najlepiej plastikowej, mniej wiecej w środek wbijamy nóż i delikatnie kroimy na placek (tak jak ciasto), uwazajac by sie nie przerwała.
W czesniej ugotowane warzywa: np. marchew,pietruszka,por dajemy na poledwice i powoli to wszystko zawijamy w rulonik, tak by nam nie uciekło nadzienie.
Zszywamy zwykla iglą i nicią - jednym ciągiem miejsce zakończenia rulowania polędwicy.
Podsmazamy ja na płytkim rozgrzanym tłuszczu na patelni tak by się złączyła - w miejscu zszywania i lekko podrumieniła.
Wrzucamy do worka foliowego i zamykamy go łapkami żaroodpornymi.
Pieczemy około 20-25 minut, aż do póki worek foliowy nie napęcznieje jak balonik, a w środku w nim nie wytworzy się sos - z polędwicy.
Gdy pieczen bedzie już gotowa - ma byc soczysta i miekka. Kladziemy ja na deske, sciagamy nic i kroimy na okragle plastry. W środku będa kolory warzyw, powinny wyjść kółeczka(takie oczka).
Możemy ugotowac ziemniaki na miekko do smaku.
Poleway sosem do pieczeni jasnym. Rozpuszczonym w wodzie ze śmietana.