Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

lampa loft >

można ledowe właśnie oświetlenie umieścić pod wiszącymi szafkami. Ładnie oświetlają blaty. Też...

klarcik, 16.12.2017 | czytaj dalej


Dom na sprzedaz >

Witam gdzie znajdę ofertę nieruchomości, interesują mnie między innymi domy na sprzedaż...

miamich, 15.12.2017 | czytaj dalej


David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2011, wpisów: 30165
najnowszy wpis: 16.12.2017 18:52

Mamy 27409 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ POGOTOWIE KULINARNE TYLERA FLORENCE'A

Nalewka

postów: 50

07.03.2011 18:54

No i sama sobie znalazłam :)
Sticky Braised Short Ribs and Seared Scallops with Orange Saffron Sauce
(nie mogę wstawić adresu strony, więc wklejam tylko tytuł i część przepisu w oryginale)

"In a large casserole heat the oil over medium-high heat. Season the meat with salt and pepper and brown on all sides. Remove the short ribs and set aside. Add the onion, carrot, paprika, caraway, and thyme to the pan and cook until softened, about 10 minutes. Pour in the honey, red wine, and stock and bring it to a boil. Return the meat to the pan; the liquid should just about cover the meat. Place the pot in the oven and put on the lid loosely to allow the steam to escape and the sauce to thicken. Cook until the meat is very tender, 2 1/2 to 3 hours. Place the meat on a platter and keep it warm. If necessary, cook the liquid over high heat until it is thick and syrupy. Remove from the heat and return the meat to the pan while you make the scallops."

I wszystko jasne :)

Nalewka

postów: 50

07.03.2011 18:39

Właśnie trafiłam na końcówkę odcinka Surf and Turf w San Diego, gdzie Tyler podał smażone przegrzebki polane sosem z dodatkiem szafranu, na miękkim kawałku szpondra wołowego w sosie o kolorze ciemnej pieczeni. Mięso wyjmował z rondla, było więc chyba duszone (?), ale nie widziałam początku programu...

I tu moje pytanie - co to za przepis, czy ktoś widział i może podpowiedzieć chociaż w ogólnym zarysie, proszę :)

18.03.2010 13:41

 

Witam

Przepisów do tego programu nie posiadamy.
pozdrawiam

tekuja

postów: 1

17.03.2010 15:43

gdzie można przczytać przepisy z pogotowia kulinarnego?

Ela LISA

postów: 1956

03.12.2009 10:39

Ciekawe,kiedys myslalam ze ten program,jest nudny.Przepisy interesujace.Prowadzacy dobrze gotuje.

ewad

postów: 1

11.11.2009 22:42

Dobry ,szkoda,ze nie pojawiaja sie przepisy przy informacji o programie,to ułatwia zycie

monikaais

postów: 2

06.11.2009 22:34

W zeszłym tygodniu Tyler robił soczystego kurczaka. Ma ktoś może ten przepis, bo chciałabym spróbować a nie wszystko zapamiętałam.

Ela LISA

postów: 1956

05.06.2009 21:50

Odcinek, w ktorym gotowal kraba,robil zupe krewetkowa i rybe,byl swietny. Z przyjemnoscia ogladalam.

snoozy

postów: 2419

24.05.2009 14:11

Niestety komercha wkrada sie wszędzie

Ela LISA

postów: 1956

24.05.2009 10:05

Smieje sie dosc glosno,to fakt.
To swietny kucharz,ktory w tym programie spada na dno.
Sam sobie podcina galaz na ktorej siedzi.Szkoda,bo w poprzednich programach,bardziej mi sie podobal. Super gotowal,teraz to jest takie bardziej po publike,za wszelka cene,jak najlepiej.Dretwe.

Ela LISA

postów: 1956

24.05.2009 10:01

Poprzednie programy byly lepsze.

snoozy

postów: 2419

23.05.2009 14:14

Mysle,ze jak bedzie robił dania z takich "super siezych " produktów to pogotowie na pewno bedzie potrzebne ale nie jego tylko dla niego

minutka

postów: 1250

23.05.2009 13:07

No właśnie! Naprawdę doznałam szoku. Już Go nie szanuję jako kucharza:-(

snoozy

postów: 2419

23.05.2009 13:00

Spróbuj zrobic sos ze swieżej natki i podwiędnietej.To tak jakbys jadła świeżutki chleb i czerstwy.Nie wiem jak mozna coś takie zjeśc

minutka

postów: 1250

23.05.2009 12:28

Właśnie oglądam powtórkę któregoś z odcinków. Doznałam szoku! Robi zielony sos hiszpański, do którego dodał ZWIĘDNIĘTE natki pietruszki i kolendry. Przecież w tym sosie chodzi o świeżość! Nie lubię takich fuszerek. Taką natkę pietruszki albo ratuję przycinając końcówki i wsadzając do świeżej wody, albo po prostu wyrzucam. Chyba że w sosie to uchodzi... Oświećcie.

snoozy

postów: 2419

23.05.2009 12:24

Mógłby tylko troche ciszej sie smiac:-)))))))

Ela LISA

postów: 1956

23.05.2009 08:51

Tyler w poprzednim programie ,gotowal ciekawiej. Teraz to jest pomysl,zbyt czesto odgrzewany. Taka pomoc biednym zywiacym sie , tylko.np kanapka z tunczykiem. Ile razy to juz bylo? Sam Tyler - jest swietnym kucharzem,ale sam program,jest podobny do wielu innych,tego typu.

snoozy

postów: 2419

10.05.2009 16:01

Niestety o tym właśnie pisałem.Zmiana tylko prowadzącego i nazwy-pomysł ten sam i w dodatku programy są prawie indenetyczne

KATARZYNKA

postów: 760

10.05.2009 14:15

minutka napisała 10.05.2009 14:06:
A wracając do Tylera. Katarzynko, miałam to samo skojarzenie. Przy okazji przypomniał mi się program "Kolacja jak z pudełeczka". Te same pomysły, tylko formuły trochę inne. Dania też już nie robią na mnie wrażenia. Nie odczuję bólu, gdy nie obejrzę kolejnych odcinków.
Dokładnie tak Minutko. Lepiej bym tego nie ujęła. Przypomina to serial w którym zmieniono trzykrotnie aktora odtwarzającego tą samą postać.

minutka

postów: 1250

10.05.2009 14:06

migotka333 napisała 10.05.2009 13:50:
właśnie nie pamiętałam kto narzekał na ten śmiech...
Migotko, to byłam ja. Niektóre dźwięki strasznie działają na moje ucho. Dlatego radziłam sobie z programem Contessy tak, jak napisałam wcześniej. A nie mogłam sobie odmówić oglądania tego programu, bo Ina miała ciekawe pomysły na różne dania (ja je zmieniam na swój użytek, bo ilości np. masła są zatrważające).
A wracając do Tylera. Katarzynko, miałam to samo skojarzenie. Przy okazji przypomniał mi się program "Kolacja jak z pudełeczka". Te same pomysły, tylko formuły trochę inne. Dania też już nie robią na mnie wrażenia. Nie odczuję bólu, gdy nie obejrzę kolejnych odcinków.

KATARZYNKA

postów: 760

10.05.2009 13:52

Za bardzo mi przypomina "Skok na spiżarnię", czyli nic nowego. Jak to oglądałam pierwszy raz to dopiero po chwili zorientowałam się, że to inny program. Chociaż może to dlatego, że nie oglądałam regularnie tego drugiego?

migotka333

postów: 1184

10.05.2009 13:50

właśnie nie pamiętałam kto narzekał na ten śmiech...

minutka

postów: 1250

10.05.2009 13:46

Na Jej śmiech też narzekałam, ale Ona śmiała się pod koniec (gdy serwowała dania znajomym), więc po prostu nie oglądałam końcówki. W środku programu natomiast cieszyła moje ucho absolutnie spokojnym tonem i - przyznam - oglądałam Jej program z wielką przyjemnością.

migotka333

postów: 1184

10.05.2009 13:42

podobno, gorszego śmiechu od Bosonogiej Contessy już nie ma :-)

minutka

postów: 1250

10.05.2009 12:24

Oglądałam jeden odcinek i odpadłam. Nie przepadam za zbyt głośnymi ludźmi, u Tylera nie mogę przyzwyczaić się do jego śmiechu. Nie mam nic do Niego, ale barwa głosu i śmiech po prostu mnie drażnią, więc się nie katuję.

snoozy

postów: 2419

10.05.2009 11:52

No i następny program o gwieździe, która "ratuje" w gotowaniu ludzi.Dania są fajne ale ile jeszcze tego typu programów powstanie.Wydaje mi się,ze w niektórcy krajach brakuje już pomysłów na programy kulinarne