Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

lampa loft >

można ledowe właśnie oświetlenie umieścić pod wiszącymi szafkami. Ładnie oświetlają blaty. Też...

klarcik, 16.12.2017 | czytaj dalej


Dom na sprzedaz >

Witam gdzie znajdę ofertę nieruchomości, interesują mnie między innymi domy na sprzedaż...

miamich, 15.12.2017 | czytaj dalej


David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2011, wpisów: 30165
najnowszy wpis: 16.12.2017 18:52

Mamy 27408 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Placuszki i racuszki.

Ela LISA

postów: 1956

10.05.2009 18:57

Dzieki Jacusiu f. Moze za Toba wpisza sie tu inni.

jacek1f

postów: 2296

05.05.2009 11:39

placuszki z lososia:

pokroic z filetam lososia kawalki - mala kostka (500 g)
poloczyc w misce z bialkiem z 2 jaj lekko ubitych widelcem
i 2 łyzkami kolendry posiekanej drobno (mozna zastapic natka)

Wymieszac dobrze i klasc na patelnie lyzka nieweilkie kotleciki do zezłocenia
lekko sol i pieprz

podawac mozemy ze slodkim chili lub chutnayami jakimis.

Szybkie i swietne.

Ela LISA

postów: 1956

05.05.2009 11:22

Chyba kazdy z nas,podjadal takie z pod reki mamy czy babci.Czasami gorace, parzac sobie jezyk.Takie racuszki,maja to do siebie ,ze nawet w gorace dni,pomimo tego ze ociekaja tluszczem cudownie smakuja.Przed barkami w ktorych je smaza,ustawiaja sie kolejki.Tak jest z langoszami na wegrzech czy racuszkami w bulgarii.A jak kiedys bylo z goframi.Bedac dziewczynka,czesto je jadalam,czasami stojac w gigantycznej kolejce.