Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Zastawa stołowa >

Ja posiadam piękną zastawę z https://modernsilver.eu/ i bardzo polecam!

6Kucharka, 13.12.2017 | czytaj dalej


Jak urządzić kuchnię ? :) >

Ja się waham jaką kuchnię zrobić. Sama nie wiem, czy zrobić sobie...

HeniaB, 13.12.2017 | czytaj dalej


Witam >

Cześć wszystkim!!!

1992Tomasz, 12.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2009, wpisów: 30156
najnowszy wpis: 13.12.2017 15:50

Mamy 27393 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Pierś kurczaka zapiekana w porach

Majorka

postów: 23

25.02.2008 21:06

Składniki:
2 piersi kurczaka (czyli 4 połówki)
1 duży por
25-30 dag żółtego sera
średni słoik majonezu lub Cremefine do gotowania Rama
oliwa
sól, pieprz do smaku

potrawa jest zapiekana w dużym naczyniu żaroodpornym

Do naczynia do zapiekania wlać trochę oliwy (ok. 2mmm). Pora opłukać, drobno posiekać i rozłożyć na oliwie. Piersi podzielić na połówki, a następnie przekroić wzdłuż (im cieńsze płaty, tym lepsze). Układamy je na porze, solimy, pieprzymy. Ser trzemy na tarce na dużych oczkach, mieszamy z majonezem lub Ramą i wykładamy na piersi. Można posypać ostrą papryką lub pieprzem cayenne. Otwarte naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok 40min.