Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii

ostatnio na forum >>

Bezglutenowo >

Polecam wejść sobie na https://nakulinarnymszlaku.pl/ i zapoznać się z przepisami, które znajdują...

MArek455, 23.05.2018 | czytaj dalej


Catering dietetyczny - opinie >

Stosuję od miesiąca catering jedzeniemarzeniem specjalnie dopasowany do moich potrzeb. Jedzenie jest...

Rozalinda007, 22.05.2018 | czytaj dalej


Czy na pewno umiesz gotować? 5 >

Hmmm

Darcel, 22.05.2018 | czytaj dalej

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Pierogi.

zielony groszek

postów: 14

13.07.2009 09:46

Ja dodaje jajo. Używam przepisu mojej babci i na 3/4 kg mąki daje jedno jajo +jedno żółtko, do tego sól i ciepła woda. Ciasto jest plastyczne i delikatne. Uważam jednak, że trzeba wypróbować spora ilość przepisów na ciasto pierogowe, żeby znaleźć ten który pasuje najlepiej. To jak z ciastem na pizze.

Pozdrawiam :)

snoozy

postów: 2419

12.07.2009 09:42

Nie mam dokładnego przepisu.Ciasto robie z mąki,soli i ciepłej wody.Nie dodaje jajka.Wszystkie składniki zagniatam i wyrabiam ciasto ok 10 min.Moje jest plastyczne, elastyczne.Napełniam recznie i gotuje w zależności od farszu kilka minut i to wszystko

Atitu

postów: 5

12.07.2009 09:35

Ja zawsze robię ręcznie, nakładam dosyć sporo farszu, ledwo idzie je skleić.
A jaki masz przepis na ciasto?

Dzięki :-)

snoozy

postów: 2419

11.07.2009 15:53

Czy pierogi zlepiasz ręcznie czy maszynką?Ja właśnie tak miałem jak zlepiałem maszynką wtedy mniej farszu wchodzi i po ugotowaniu są płaskie.Ja robie ręcznie i daje więcej farszu i są duże

Atitu

postów: 5

11.07.2009 14:30

Cześć :-)
Mam pytanie. Uwielbiam robić i jeść pierogi, ale mam kłopot z ciastem. Wszystko jest fajnie do momentu ugotowania. Pierogi są wypełnione farszem, pulchne. Natomiast po ugotowaniu, są płaskie jakby uciekło z nich powietrze. Dosłownie płaskie jak deska.
Może ktoś zna jakiś sposób?

Dzięki i pozdrawiam serdecznie :-)