Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

David w Europie 5 >

moim zdaniem też nie pasuje ..

Wraa, 15.12.2017 | czytaj dalej


Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30163
najnowszy wpis: 15.12.2017 00:32

Mamy 27399 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Penne ala Vodka

janas

postów: 1

26.10.2010 23:50

Na maśle podsmażamy szynkę , polewamy wódka około 30ml podpalamy. Jak zgaśnie to znaczy że alkohol się wypalił więc mogą to również jeść dzieci. Do szynki dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę aby uzyskać różowo-pomarańczowy kolor. Następnie przyprawić solą i pieprzem. Wrzucić Penne ugotowane al dente i mieszać 2 minuty .

P.S
Nie przerażajcie się nazwą !! Był to przepis z restauracji w której to podawałem i na początku myślałem że szef kuchni robi sobie jaja że tak prosta i dziwna w nazwie potrawa się sprzeda. Kiedy spróbowałem zakochałem się. Powodzenia pozdrawiam Janas.