ostatnio na forum >>

gdzie kupić we wrocławiu szklany panel do kuchni? >

Robiąc od nowa salon i kuchnie kolega polecił mi tą firmę http://www.majsterszklarz.pl...

wiktoria-karn, 14.03.2014 | czytaj dalej


Orzechy - dobre czy nie? >

Dobra jest nalewka z orzechów na brzuch.

wiktoria-karn, 14.03.2014 | czytaj dalej


Dieta Ewy Dąbrowskiej >

Nie, ale spróbuje.

wiktoria-karn, 14.03.2014 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1522, wpisów: 25948
najnowszy wpis: 14.03.2014 10:53

Mamy 21968 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Urządzamy kuchnię

FORUM kuchnia+ Patelnia do smażenia "bez tłuszczu"

aona

postów: 2

14.11.2012 14:31

A może patelnia MIELE, bardzo fajny model jest do kupienia na profi-kuchnia.pl, ma swoją cenę ale jest rewelacyjna i sprawuje się w kuchni świetnie.

kropechka

postów: 5

11.10.2012 19:47

Ja rok temu dostałam dwie patelnie na urodziny i obie są świetne, niestety nie wiem jakiej firmy, ale jedna na pewno została kupiona na takich kolorowych stoiskach, które stoją w centrach handlowych w wielu miastach. Nie moge sobie nazwy przypomnieć :-)

monika155

postów: 1

27.09.2012 21:07

Ja kupiłam dwa lata temu latem na Jarmarku w Gdańsku patelnie tytanową Woll na dnie wytłoczone jest titanium nowo Germany. W tym roku dokupiłam następną bo ta firma sprzedaje na różnych targach i dają pięć lat gwarancji. Bajka - mówię Wam. Mam już Zeptera,Monetę i parę innych firm ale to wszystko nie to ! są drogie ale można w nich zrobić wszystko bez tłuszczu mięso razem z kartoflami czy innymi warzywami nie dość, że bez tłuszczu to bez soli i nadaje się do zjedzenia. Ostatnio nawet tak jak pokazują na prezentacji upiekłam w końcu ciasto nie w piekarniku ale na gazie na palniku - sama nie wierzyłam, że tak można.Mąż znalazł ich w internecie jak wpisał naczynia tytanowe Woll.Naprawdę są super i za rok chyba kupie następne tylko już trochę większe.

pStanley

postów: 2

29.06.2012 00:17

@mancol68: Tak Swiss produkuje takie patelnie ale... absolutnie odradzam kupno tego szmelcu :) Po roku używania tylko z drewnianymi łyżkami garnki i patelnia były bardzo mocno zrysowane. Mając dostęp do labo mogłem odskrobać kawałek (można to zrobić nawet łyżeczką od herbaty, pomimo zapewnień producenta o ich niezniszczalności) i dowiedzieć się że wbrew zapewnieniom producenta garnki pokryte są w całości teflonem. Trzymajcie się od tego produktu z daleka, ponieważ sprawują się jak marketowe sprzęty. Na szczęście kiedy pan w sklepie zobaczył co stało się z produktem, zadzwonił do producenta i otrzymałem zwrot pieniędzy. Teraz testuję Silita z powłoką ceramiczną, mam nadzieję że nie zawiodę się tak jak na Swiss made. To samo tyczy sie oczywiście garnków Swiss made diamond.

ciasto_marchewkowe

postów: 22

10.02.2012 10:26

Bez tłuszczu smażę na dwóch patelniach : na grillowej i na ceramicznej Moneta. Moje dwa, świetne zakupy. Pierwsza z RTV I AGD, druga zamówiona przez internet ze skepu Stylowa Zastawa. Nic mi nie przywiera, a oliwę dodaję tylko do smaku. Ale muszę przyznać, że wyjątkowo o nie dbam. Nie szoruję szorstką gąbką i nie drapie po nich widelcem. Jak na razie służą mi bardzo dobrze.

Grillcenter_pl

postów: 32

09.02.2012 10:24

AN ceramicznej nic nie bezie się przypalać,jeżeli tylko o to chodzi,to możesz być spokojna. Poza tym warto szukać w sklepach internetowych,na naszej stornie www.Grillcenter.pl jest teraz wiele ciekawych rzeczy z akcesoriów kuchennych.

jarzębinka

postów: 8

28.01.2012 13:17

też mam ceramiczną, smażę na niej bez tłuszczu i z tłuszczem, nic się nie przypala, dobrze się czyści, polecam :)

denia

postów: 23

26.01.2012 18:10

Ja też bym polecił patelnię ceramiczna. Po pierwsze nie jest z tego szkodliwego teflonu. Zresztą patelnia ceramiczna jest na tyle dobra, że w zasadzie to jak piersi kurczaka smażę to dodaję jedynie odrobinę oleje. Więc jest bardzo dobra dla osób na diecie

jacek1f

postów: 2296

14.01.2012 13:47

to spam, sorry.

Grillcenter_pl

postów: 32

14.01.2012 13:25

Jeżeli chodzi o wybór patelni oraz innych akcesoriów,to zapraszam do nas www.Grillcenter.pl mamy atrakcyjne ceny i szeroki wybór.

post edytowany 1 raz, ostatnio 14.01.2012 13:25

bigmaciek

postów: 114

05.12.2011 23:03

Dla mnie nie ma patelni do smażenia zupełnie bez tłuszczu, nawet grillowej. Bez tłuszczu to mozna sobie grillować. Mogę również sobie wyobrażić smażenie bez tłuszczu takie, że w zupełności wystarczy do tego tłuszcz zawarty w potrawie, który się wytopi. Nawet taki tefal potrafi się przypalić. Po doświadczeniach m.in. z Tefalem, Zepterem, LeCreusetem i innych mój wybór padł na Anolon oraz ceramiczną Monetę. Z patelni grillowych używam LeCreuset i Zeptera. A teraz uwaga: z wyjątkiem Zeptera, każdą patelnie nawet tefonową i ceramiczną należy wysezonować i nidgy nie myć w zmywarce.

ciasto_marchewkowe

postów: 22

05.12.2011 11:26

Ja również jestem szczęśliwym posiadaczem Moneta. Wcześniej miałam Bioceramixa kupionego na allegro. Niestety, była to chyba jakaś podróbka, bo patelnia w ogóle się nie sprawowała. Dlatego przy zakupione Moneta zdecydowałam się na zakup z jakiegoś konkretnego sklepu, a nie przez aukcje. Zamówiłam ze Stylowej Zastawy, bo wcześniej kupowałam u nich rondel Zeptera i wszystko było ok. W tym przypadku też wszystko poszło sprawnie. A sama patelnia - CUDO! Nic się nie przypala, nic nie przywiera, łatwo się zmywa. Dodatkowo, nie wiem czy to tylko moje złudzenie, czy tak jest naprawdę, ale wydaje mi się, że jedzenie z patelni Moneta lepiej smakuje :D Jest bardziej chrupiące, a nie takie suche jak z poprzednich patelni.

dycha

postów: 13

02.12.2011 21:15

aaa ceramiczna jest to bardzo dobra powłoka i nieszkodliwa, polecam również, kupiłam taką 2 tygodnie temu ale nie zauważyłam ze moja jest, tylko dla kuchenek indukcyjnuch a ja posiadam gazową, fakt ze na patelniach jest oznaczenie, jedne do wszystkich inne nie, ponoć najlepsza marka patelni ceramicznych to MONETA

dycha

postów: 13

02.12.2011 21:07

hmmm. jeżeli chodzi o patelnie, wiele dni czytałam na ich temat.... które najlepsze i na pewno nie teflon, najgorsze patelnie i najgorsza powłoka bardzo szkodliwa, w roku 2015 maja w polsce prawdopodobnie wycofac produkty z teflonem. Ja kupiłam dwie patelnie tytanowe, przedewszystkim muszą byc bardzo dobrej jakości i ciężkie bo np. żeliwne sa super ale trzeba je nacierac olejem roslinnym po kazdym uzytku i nie wolno przechowywac w nich zywnosci... Ja mam patelnie które w polsce jak szukałam na iternecie nie ma...kupiłam w Norwegii, akurat byłam jakis czas i wiem ze tam sa marki najwyższej jakości... Obydwie patelnie niemieckiej marki WOLL i NOWO TITANIUM, fakt ze zapłaciłam za nie ok 700zł ale mam pewność ze nie beda wchodzic w reakcje zjedzeniem tak jak teflon, nie potrzebują tłuszczu, wiem ze beda mi słuzyc latami i tak jak powiedział to Pan ''Adam w sieci'' patelnia za 50zł to krótka przygoda, teflonowa dłuższa a patelnia cieżka i dobrej jakości bedzie służyc nam latami.... jakoś tak :)

mancol68

postów: 258

06.11.2011 21:58

...patelnie do smażenia bez tłuszczu produkuje koreańska firma neoflam. Kupiłem taką jedną i szczerze pisząc jestem średnio zadowolony. Za 28 cm patelnię z pokrywką zapłaciłem 114 zł...czyli śmieszne pieniądze. Dobre patelnie do smażenia bez tłuszczu ma firma swiss diamond ale ceny za ich naczynia są kosmiczne.
Pozdrawiam

kamil

postów: 283

06.11.2011 14:40

od lat używam wyłącznie wyższych modeli tefala. Jak się o nie dba i nie używa w taki sposób, by się wykrzywiało dno, to służą latami.

yureq

postów: 6

06.11.2011 09:33

Jako że staram się być na diecie potrzebuję patelni do smażenia z jak najmniejszą ilością tłuszczu. Ostatnio moja patelnia teflonowa Tefala się całkowicie przypaliła i niestety nie spełnia już swojej roli:( Szukam więc następcy.
Zastanawiam się czy nowy teflon czy może ceramiczna? Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie?
Pozdrawiam,
Jurek