Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej


Wasze ulubione herbaty >

Mi w ostatnim czasie najbardziej smakuje herbata https://moyamatcha.com. Ma charakterystyczny, ciekawy aromat,...

Kambelina, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30162
najnowszy wpis: 14.12.2017 19:27

Mamy 27397 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ pastisz

jacek1f

postów: 2296

18.11.2010 10:13

pastis - pewnie chodzi o to, czyli o wódke anyzową, jak ouzo, ricard, arak...
Anyzowe mocne wódki pite z woda, zabarwiające sie na piekny mleczny kolor, uzywane we Francji, Grecji czesto do maruynat lub sosów z powodu tego słodkiego anyzowego smaku.

myszsza

postów: 251

17.11.2010 22:01

migotka333 napisała 17.11.2010 21:46:
spotkałam się w pewnym przepisie z tym składnikiem...co to jest ???
Może jestem głupia albo niedouczona, ale po prostu nie wiem... i Google też zgłupiało, bo pokazywało albo tłumaczenie tego słowa na różne języki albo coś o stylistyce, architekturze.
:-)
Może chodzi o "pastis"? Tu gugle już Ci pomogą.

migotka333

postów: 1184

17.11.2010 21:46

spotkałam się w pewnym przepisie z tym składnikiem...co to jest ???
Może jestem głupia albo niedouczona, ale po prostu nie wiem... i Google też zgłupiało, bo pokazywało albo tłumaczenie tego słowa na różne języki albo coś o stylistyce, architekturze.
:-)