Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej


Diety >

Sprawdź tabletki na odchudzanie może pomogą, ale polecam też stosować jakąś dietę.

Bubax, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29954
najnowszy wpis: 20.10.2017 14:33

Mamy 27177 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Panierka ciastowa

Chenia

postów: 459

11.06.2007 20:24

Do usług i wzajemnie :-) Czekam na jakieś fajne przepisy z Czech :-)

jacek1f

postów: 2296

11.06.2007 20:11

bogowie! Sceny ...mmmmmmmm:-) Cheniu - lubie Cię!

Chenia

postów: 459

11.06.2007 20:03

Jest taka kultowa książka Beaty Krupskiej "Sceny z życia smoków" i tam jest Makrauchenia, dla przyjacioł Chenia, albo Cheniutka. To moja ksywka od wieków :-)

kanapka

postów: 11

11.06.2007 14:23

Bo wiesz, pytam sie bo chcialam se wziasc taki sam. No bo bylam raz z braciszkiem na wyspie ktora sie z koleji nazywa "Chania" (przez CH) a ja mam na imię Hela - i chciałam mieć jak Chania tylko, że przez e. A tu juz ktos ma taki nik!!!!! to co, opowiesz mi fascynujaca historie TWOJEGO nikaa??

kanapka

postów: 11

10.06.2007 22:53

Ej Chenia skąd masz taki nick???

marieta5

postów: 495

09.06.2007 13:50

Bo skąd mam wiedzieć co było w TEJ panierce?

marieta5

postów: 495

09.06.2007 13:38

Aha. To poszukaj innej.

Chenia

postów: 459

09.06.2007 11:08

Z tego co pamiętam w tej panierce do kurczaka na pewno nie było czosnku.

marieta5

postów: 495

09.06.2007 01:56

Znalazłam ten przepis na stronce (nie wiem czy o to chodziło)
(to cały przepis, nie tylko ciasto ;)

Składnik:
1/2 kg filetu z udek kurczaka lub piersi kurczaka
olej do smażenia i frytowania

Marynata:
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka wina ryżowego
4 ząbki czosnku wyciśnięte

Ciasto:
2 jaja lekko ubite
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
woda

Potnij kurczaka w kostkę 2,5 cm. Wymieszaj składniki marynaty i marynuj mięso min 30 min.
Podgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć mięso, smaż mieszając aż zmieni kolor (w przypadku piersi z kurczaka będzie to ok. 1 min, udka ok. 2 min). Wyjmij na talerz.
Wymieszaj składniki ciasta, dodaj tyle wody aby uzyskać gęstą papkę. Maczaj w nim kawałki kurczaka i smaż na głębokim oleju. Osącz z oleju na papierowym ręczniku.
Podawaj z rożnymi sosami np. sambal oelek, sos sojowy, sos śliwkowy.

mozaika

postów: 58

08.06.2007 10:16

Ja do tego używam gotowej panierki Knorra - są różne, do kurczaka, do ryby, wersja pikantna albo łagodna, ale rozumiem, że chodzi Ci o coś w rodzaju ciasta naleśnikowego, a tu nistety moje doświadczenia są niewystarczające...
:D

Chenia

postów: 459

07.06.2007 16:16

Czy ktoś może zna jakiś sensowny przepis na panierkę ciastową do smażenia mrożonej ryby, ale taką bez piwa :-) Ostatnio smażyłam świeżego łososia w panierce jak do smażenia kwiatów cukinii, tylko bardziej doprawiłam i wyszło super, a dzisiaj mrożona rybka nie była taka fajna...
Kiedyś była u nas knajpka serwująca orientalne dania, bardzo lubiłam kurczaka we fryturze. Czy ktoś może ma przepis na ciasto do smażenia kawałków kurczaka z chińską nutką?