Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

głodówka lekarzy rezydentów >

Wszy już chyba słyszeli o głodówce lekarzy rezydentów. Mam taką nadzieję bo...

gorillaz, 21.10.2017 | czytaj dalej


Termometr gastronoiczny >

Jak chcesz to możesz sobie zainwestować w taki termometr i myślę, że...

B.Sadowska80, 20.10.2017 | czytaj dalej


kuchnia - ustrój >

Wszystko oczywiscie odgrywa jakas tam role. Ja osobiscie stawiam bardziej na dodatki...

marlenawwa, 19.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1975, wpisów: 29955
najnowszy wpis: 21.10.2017 18:13

Mamy 27178 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Produkty poszukiwane

FORUM kuchnia+ palnik

Chenia

postów: 459

05.12.2007 18:49

A ja dzisiaj zamówiłam porcelanowe foremki do creme brulee, teraz pewnie zachoruję na palnik :-)

Elamark

postów: 5

05.12.2007 18:30

Dlaczego nie ma palników w sklepie kuchnia.tv?

jacek1f

postów: 2296

02.12.2007 16:36

nadal nie widze - u siebie - sensu posiadania czegos, czego moge uzyc dwa razu w roku..
:-)

Treska

postów: 161

28.11.2007 12:09

Przed chwilką widziałam palnik na www.robin.pl. w "Akcesoriach cukierniczych" (drobny sprzęt kuchenny). Coś ponad 90 zlotych.
Pzdr.

jacek1f

postów: 2296

28.09.2007 11:59

no, ale tu w sklepie też sa palniki...

groch

postów: 10

28.09.2007 06:11

nistety anna nie do konca ma racje, creme brule powinien byc zimny i przykryty cieniutka warstwa chrupiaceko karmelu, jezeli zrobimy tak jak powiedziałas, to creme brule bedzie serwowany lekko cieply a to juz nie to. Poza tym jezeli ktos sporo gotuje to nie bedzie uzywal palnika tylko kilka razy. Przydaje ie on przy eielu okazjach deserowych np ogrzanie foremni od panacotty, żeby łatwiej wyszła, zamiast wkładac jej do wrzatku, "odklejanie tarta tin - karmel" z blaszki, czy przy mussach itp. Napeno przydaje sie i ułatwia życie przy deserach. Pozdrawiam www.miso.pl

Chenia

postów: 459

31.08.2007 13:14

Na allegro widziałam po 120 zł... ale Anna Olson z programu Na słodko kiedyś podpowiedziała inny sposób. Bo w sumie po co kupować palnik, który się będzie wykorzystywać kilka razy w roku? - no chyba, że jest inaczej :-)
Anna zrobiła karmel, wylała go na tackę do wystygnięcia (cieńka warstwa), potem pokruszyła w drobny mak i powiedziała, ze można tym posypać creme brulee i zapiec w piekarniku kilka minut.

hmmm

postów: 103

30.08.2007 22:25

w połowie sierpnia były w Duce (49,00 czy jakoś tak)

post edytowany 1 raz, ostatnio 30.08.2007 22:26

radek

postów: 1

29.08.2007 15:40

gdzie można kupić i ile kosztuje palnik gazowy do karmelizowania cukru?